hr
jaargang -23 - laatste artikel 19-4 18:00 - 74423 artikelen - nu online 36 bezoekers -

Home
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek


1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10

Kabinet Rutten-Verhagen Of kabinet Wilders

04-10-10 12:29:29
Blackbird
Senior lid

WMRindex: 186
OTindex: 242
Wnplts: Hengelo
Een algemene misperceptie onder atheïsten... geloof hoeft absoluut niet verstrikkend of beperkend te zijn, ook al worden sommige 'eigenaardigheden' dat door niet-gelovigen zo opgevat.

Iedereen heeft eigenaardigheden. Communisten hebben ook bepaalde ideeën, socialisten ook... nou, Christenen/Moslims/Boeddhisten ook.

Er zijn natuurlijk ook bepaalde regeltjes die wat... primitief zijn, die zou je moeten aanpassen aan de tijd. Mensen zijn daartoe prima in staat, ze kunnen (of ze het ook doen is een ander verhaal...) rationeel/ethisch over dingen nadenken. (Is dit wel zo handig, moet ik dit zo wel opvatten?)

Het probleem van deze tijd is heel simpel: we accepteren elkaar niet meer. Iedereen zijn eigen levenswijze, een beetje tolerantie van beide zijden, en er hoeft echt niks mis te zijn.

Kijk, zodra je te ver doorschiet (terroristen aan de ene kant, en types zoals die neo-nazi's aan de andere kant) moet er hard worden ingegrepen.

Zo, en nu niet meer alles op religie afschuiven... (A)

04-10-10 12:31:34
yes_my_dear
Oudgediende


WMRindex: 1.205
OTindex: 17.061
S
1-0 voor Mr Steak :jeej

04-10-10 13:40:57
No_u
Senior lid

WMRindex: 348
OTindex: 477
@MrSteak:

Voor een groot deel geef ik je gelijk.
Ik denk dat veel mensen onvrede hebben met hoe het er nu aan toe gaat in ons eigenlijk mooie landje. Het lijkt er in mijn ogen op dat veel mensen daar redenen voor zoeken (geheel terecht uiteraard) en dan komen er veel mensen uit op geloof / allochtonen.
In a sense eigenlijk ook logisch; die mensen denken vaak anders dan jezelf, zien er anders uit, doen dingen net iets anders en hebben vaak andere kernwaarden in hun leven.

Alhoewel er ook, in mijn omgeving althans, een behoorlijk aantal mensen is dat keiharde dingen over Christenen of allochtonen zegt, maar eigenlijk niets / niet zoveel begrijpt van wie Christenen eigenlijk precies zijn, wat het verschil tussen Hervormd, Katholiek of Gereformeerd is, of nooit echt een gesprek blijken te hebben gehad met een allochtoon. Vaak komen ze dan met feiten en cijfers over criminaliteit als het over allochtonen gaat, maar vergeten erbij dat zij zelf eraan bijdragen dat die mensen niet met open armen ontvangen worden. Zo blijkt bijvoorbeeld uit een recente enquête onder docenten op 'zwarte' scholen, dat allochtone kinderen minder zin krijgen in leren, omdat ze toch al zondebok zijn.

Onze vriend Geert wordt daarbij centraal gepositioneerd. Elke dag lees, hoor of zie je weer wat de beste man nu weer uitgespookt heeft, haatdragend of niet. Dat laat ik in het midden. Links is ook met een crusade tegen Geertje bezig, 'want het is zo'n haatdragende man!' Wat daarbij vergeten wordt en volgens mij essentie is, is dat minstens 1 miljoen Nederlanders er zo over denkt en dat Wilders hier slechts een representatie van is.

Kortom, ik denk dat een grote oorzaak van het gebrek aan respect is, dat wij vergeten om eerst naar onszelf te kijken en uit te diepen wie of wat we nou eigenlijk de oorzaak van onze problemen vinden en vooral waarom dat dan zo is. We leven in een kennismaatschappij, waarin informatie uitbundig is en het ook erg makkelijk is om informatie te 'kleuren'. Als je af en toe dingen leest of ziet, zie je eigenlijk dat mensen veranderen in datgene dat ze schuldig achten aan de problemen; haat met haat bestrijden. Dat werkt niet, zo poogt minstens 400 jaar geschiedenis ons te leren, althans.

04-10-10 22:54:06
heraux
Oudgediende


WMRindex: 9.537
OTindex: 27.258
T S
* Die vogel - volgens mij een meeuw.. als symbool voor vrijheid - volgens mij een symbool voor gelegenheids-dief.. maar goed..
lijkt ook een beetje op die vogels op die standaards in die dark-side mars..

Vrijheid is bilateraal
Maar dat begrip is de PVV vreemd

ik proef de PVV als een Rent-a-Party
andere partijen willen als net voor de
dag - en voor specifieke uitspraken
laten ze de PVV opdraven..met een beetje
afgunst voor het niveau van de vrijheid
van spreken - niet op de inhoud..

die hoor je in menig kroeg ook wel..

05-10-10 11:37:33
Invisible
Oudgediende


WMRindex: 3.730
OTindex: 5.186
Wat me in de hele discussie opvalt is vooral de twee maten. Valt het de critici van Wilders nu echt niet op dat zij zelf exact dat doen wat ze Wilders verwijten?

De klacht is dat Wilders allen over 1 kam scheert. Gedaan door hen die alle PVV kiezers walgelijk noemen en anderszins verketteren en voor het gemak ook alle kiezers van VVD en de meeste van CDA over dezelfde bruine kam scheren......

Wilders wordt verweten haat te zaaien. Het uitschelden van zijn kiezers, ze non stop voor idioot verklaren en walgelijk noemen sticht wel vrede? Interessante opvatting...

Wilders wordt verweten de samenleving te splijten. Los van het feit dat hij al verdeeld was maar dat dat niet hardop gezegd mocht worden . . . het uitsluiten van de PVV stemmers splijt de samenleving niet?

Wilders wordt verweten dat hij niet nuanceert. Doen zijn critici dat dan wel? Die gooien toch ook alle PVV stemmers tesamen met die van VVD en de meeste van CDA op 1 hoop met kwalifiacties die ik Wilders nog nooit heb horen gebruiken...

Waarbij Wilders in ieder geval nog aan kan voeren dat hij enkel hen uit wil sluiten die zichzelf uitsluiten door onze normen en waarden te verwerpen en zich niet aan willen passen.

Je kan Wilders veel verwijten, maar als je zelf exact hetzelfde doet is dat niet sterk. Verbeter de wereld, begin bij jezelf is een uitdrukking die hier zeker op zijn plaats is.

Vooral omdat het de problemen die blijkbaar door zeer velen gevoeld worden niet oplost. Een probleem verdwijnt niet als je haar ontkent of de boodschapper verketterd.

Advies: ga in op die problemen en formuleer eigen beleid. Beleid dat iets anders is dan klepjes opdoen en zeggen dat het er niet is omdat je niets ziet......Alleen dan kan je bereiken wat je wil: een PVV die marginaal wordt ipv de grootste.

Ik blijf het zeggen: de beste reclame voor Wilders zijn zijn tegenstanders. Zagen ze dat maar eens in....




05-10-10 12:05:53
heraux
Oudgediende


WMRindex: 9.537
OTindex: 27.258
T S
Quote Wilders de Zwijger:

Wilders de Zwijger

Vanzelfsprekend was het een lelijke domper dat, bij aanvang van zijn proces, Geert Wilders zich op zijn zwijgrecht beriep. We waren de hele zaterdag al zo verwend met het CDA-congres dat het principe van directe democratie leek te hebben heruitgevonden. Vibrerende redevoeringen, emotionele statements, debat! Vervolgens zet je op maandag je tv aan om te horen dat Geert in Wilders de Zwijger is getransformeerd.

Sylvain Ephimenco© Jorgen Caris

lees verder

05-10-10 12:08:01
heraux
Oudgediende


WMRindex: 9.537
OTindex: 27.258
T S
@Invisible: Ik zie het in - maar dan wordt ik mond-dood gemaakt en moet ik zwijgen..

Want wat wil je dan nog zeggen

Het aankaarten van de problematiek
is wel mogelijk - maar welke vorm
vind grond bij de massa en welke
vorm is dat..

05-10-10 12:45:59
Invisible
Oudgediende


WMRindex: 3.730
OTindex: 5.186
een beetje off topic, maar toch. Je ziet regelmatig zaken in de pers voorbij komen waarvan ik me afvraag: zien jullie nu zelf niet hoe dom dit is?

Voorbeeld: n.a.v. het aanstaande kabinet (toch on topic... ;) ) heeft het Marokkaanse Meldpunt tegen Racisme en Discriminatie een oproep geplaatst gericht aan Marokkanen om aangifte te doen van onheuse bejegening en ze zal de klachten bundelen in een zwartboek.

Dom dom dom.... het gros der Nederlanders die dit leest schiet het meteen het verkeerde keelgat in. Die denken direct: zorg verd** eerst maar eens dat die etters die onze steden onveilig maken en die zelf ervoor zorgen dat Joden en homo's her en der amper meer de straat opdurven worden aangepakt. Dan praten we daarna wel eens verder over of jullie misschien zo nu en dan eens een opmerking naar het hoofd krijgen.....

En een steeds grotere groep denkt meteen: als jullie het toch niet zien en maar denken dat alles hier alleen om jullie draait, dan stem ik volgende keer wel PVV. dan moet het maar op die manier.....

Publicitair gezien een domme oproep die averechts uitpakt.

Maar wel symptomatisch voor het gebrek aan inzicht in de critici hoek. Zo bestrijdt je Wilders niet, zo maak je hem alleen maar groter..

05-10-10 16:06:59
Giovanni
Oudgediende


WMRindex: 3.218
OTindex: 72.766
Wen er maar vast aan, want het kabinet Rutte-Verhagen 1 gaat er komen:

Klik doen

05-10-10 16:32:03
Invisible
Oudgediende


WMRindex: 3.730
OTindex: 5.186
Dat cijfer 1 . . . . geloof ik niet in. ALs dit kabinet valt, wat vermoed ik vrij vlot zal zijn, dan komt er geen 2 . . .

05-10-10 16:41:56
nietmeer
Quote Invisible:
Dat cijfer 1 . . . . geloof ik niet in. ALs dit kabinet valt, wat vermoed ik vrij vlot zal zijn, dan komt er geen 2 . . .


Het is eigenlijk te hopen dat dit kabinet niet te snel struikelt
dat zou dan wel eens in het voordeel van wilders kunnen uitvallen
EN DAN?????

05-10-10 16:49:19
No_u
Senior lid

WMRindex: 348
OTindex: 477
Het volk heeft gesproken.

05-10-10 17:23:20
Vercetti
Senior lid


WMRindex: 585
OTindex: 571
Ach, al die rare ideeën van Wilders komen toch nooit door de Europese Wetgeving. Het is dus eigenlijk een rechts-Christelijke coalitie met een brulaap die niets anders kan doen dan schreeuwen en gedogen. CDA-leden hadden dit ook al door en daarom heeft de fractie vóór de samenwerking gestemd.

05-10-10 18:41:35
heraux
Oudgediende


WMRindex: 9.537
OTindex: 27.258
T S
je wordt tegenwoordig vreemd aangekeken als je even informeert of het blikje op de grond ook opgeruimd dient te worden..

geen bijzondere kleuren gedetecteerd.

05-10-10 22:45:50
Roclan
Senior lid

WMRindex: 470
OTindex: 104
Wnplts: Hilversum
S
Gedachtegoed ala Invisible:

Ik vind christenen de schuldigen van de problemen in dit land, laten we hun heilige boek 'verbieden', ze uitschelden, hun bijbel 'verbranden', hun kerken 'dichtmetselen', 'maximaal helft van de straat' christenen, ze naar Siberie verbannen 'met familie en al' wanneer ze een snoepje stelen als kind van 2... etc. etc.

en dan zullen alle problemen opgelost zijn :+

-dat zijn feitelijke standpunten van Wilders over moslims.
-dat vind ik absoluut niet van christenen.

06-10-10 10:13:33
Blackbird
Senior lid

WMRindex: 186
OTindex: 242
Wnplts: Hengelo
@No_u:

Ik geef je groot gelijk, mensen vergeten inderdaad vaak zichzelf te evalueren... Ze vergeten zich in te leven in de ander, en ze nemen ook niet de moeite om zich te verdiepen in de cultuur en levenswijze van de ander. En dan vormen ze nog een oordeel ook. Niet echt eerlijk dus.

Bovendien is dit niet het probleem van één groep. Het komt overal ter wereld voor, en overal zijn verschillende groepen betrokken. Er is niet één groep zielig of achtergesteld. In wezen stellen we elkaar allemaal achter (en schuiven we onszelf naar voren).

Helaas zoeken mensen vaak boegbeelden op met een grote mond (zoals bijv. Geert Wilders, of linkse politici met tegenaanvallen). Leg alle uitspraken eens naast elkaar, en kijk er naar met je verstand. Gaat er nu niet een lichtje branden? "He... het lijkt wel bevooroordeelde onzin." Ja, precies, dat is het ook... maar VERDIEP je in dingen, en vorm dan een mening of kopieer een mening.

Wat de mensheid nodig heeft, is een tweede Verlichting.

07-10-10 07:43:12
Invisible
Oudgediende


WMRindex: 3.730
OTindex: 5.186
Ik lees overal en nergens dat Pechthold gezegd zou hebben dat hij gaat emigreren als er een rechts kabinet met PVV komt.

Ik kan echter nergens vinden waar Pechthold zelf dit expliciet zegt. Nu kan ik net doen als de tegenstanders van Wilders die elkaar ook naroepen en het feit om die reden "waar" maken, maar ik vind dat niet correct en wil weten waar, wanneer en vooral hoe Pechthold dat gezegd heeft. Zodat ik kan nagaan of hij het inderdaad zo gezegd heeft of niet.

Weet iemand waar en wanneer, of klopt het niet en roept men elkaar maar wat na? Het zou voor NL overigens een goede zaak zijn als deze man zou vertrekken, dus als het waar is moeten we het hem vooral blijven herinneren lijkt me.

07-10-10 12:44:23
Blackbird
Senior lid

WMRindex: 186
OTindex: 242
Wnplts: Hengelo
Ik heb niet gehoord dat Pechtold zoiets zou hebben gezegd, nog heb ik er iets over in het nieuws gezien.

Lijkt me trouwens niet goed als hij echt weg gaat... ik ben Socialist, maar hij is een goed en betrouwbaar politicus. (D66 is sowieso wel een geschikte partij.)

07-10-10 12:54:37
Kpuc
Oudgediende


WMRindex: 7.557
OTindex: 38.305
S
Pechtold en emigratie een goede zaak voor Nederland? Wie weet. Wat ik wel weet is dat de verbanning van Wilders een nog betere zaak zou zijn.

07-10-10 13:20:14
Invisible
Oudgediende


WMRindex: 3.730
OTindex: 5.186
Er is blijkbaar niemand die kan zeggen waar en wanneer (en in welke context) Pechthold gezegd heeft dat hij zou emigreren. Toch krijg je massa's links van mensen die dit beweren als je erop googled.

Ook ik kan het niet uit directe bron geverifieerd krijgen en totdat dat wel lukt, ga ik er vanuit dat hij het niet gezegd heeft. En niet dat het waar is omdat iedereen zegt dat het waar is.....

07-10-10 19:07:53
Kpuc
Oudgediende


WMRindex: 7.557
OTindex: 38.305
S
Dat krijg je als bronnen als nujij.nl als betrouwbaar worden aangemerkt..

07-10-10 20:52:08
Kpuc
Oudgediende


WMRindex: 7.557
OTindex: 38.305
S
Geld is belangrijkerdan de nazorg voor gokverslaafden. Heerlijk dat aanstormende zootje mafklappers.

07-10-10 21:54:58
Vercetti
Senior lid


WMRindex: 585
OTindex: 571
@Invisible:
Zelfs al zou Pechtold beweert hebben dat hij zou immigreren als er een coalitie met de PVV komt, is dat waarschijnlijk helemaal niet als belofte bedoeld. De bedoeling van deze uitspraak zou eerder zijn de mensen te waarschuwen voor de radicale ideeën van de PVV.

08-10-10 07:11:45
Invisible
Oudgediende


WMRindex: 3.730
OTindex: 5.186
Vercetti: daarom wil ik ook de bron zelf zien... om dit te kunnen beoordelen.

Per slot veroordeel ik hier steeds de kreten die diversen slaken dat Wilders gezegd zou hebben dat alle moslims gedeporteerd moeten worden. Een opmerking die Wilders nooit gemaakt heeft maar integendeel steeds weer ontkent en bestrijd, maar die toch steeds als waarheid wordt gepresenteerd omdat iedereen het roept. En dan moet ik natuurlijk niet dezelfde fout gaan maken, zou lullig zijn....

Dat de bron er nog steeds niet is (heb zelf ook nog weer gezocht) bewijst hoe makkelijk iets als waar rond blijft zingen....

08-10-10 07:22:10
Kpuc
Oudgediende


WMRindex: 7.557
OTindex: 38.305
S
Als je iets niet kan hervinden in de echte kranten, dan ga er maar vanuit dat het een verzinsel is, of het moet in de Telegraf staan, daar maak je ook kans op leugens.

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven