Echte liefde overwint alles, bewijst het verhaal van Charlotte Urie en haar vriend Kieran Moloney. Dat hij geboren is als vrouw, was voor haar geen enkel probleem.

Kieran zag 23 jaar geleden in Nieuw-Zeeland het levenslicht als Ciara, maar als meisje was hij nooit gelukkig. Op zijn zestiende werd vastgesteld dat hij een transgender was. Mede door injecties met het hormoon testosteron, amputatie van de borsten en veel trainingsuren begon hij steeds meer op een man te lijken. In augustus van 2012 liet de spierbundel zijn naam veranderen naar Kieran. Niet veel later leerde hij Charlotte kennen.

Kieran durfde niet direct te zeggen dat hij ooit een vrouw was, maar na een maand daten biechtte hij zijn geheim op. “Ik stond perplex”, vertelt de nu 20-jarige Charlotte aan Daily Mail. “Hij was zo mannelijk. Ik had het echt niet door. Kieran was heel erg nerveus en hij zei tegen me dat hij het zou begrijpen als ik alleen vrienden wilde zijn. We hebben er uren over gepraat. Ik wist dat ik nog steeds van hem hield en dat ik hem niet kwijt wilde.”

Voor Kieran was dat natuurlijk een opluchting. “Ik was doodsbang voor haar reactie. Ik moest eerst weten of ik haar kon vertrouwen. Andere vriendinnetjes schaamden zich voor wie ik ben, maar Charlotte accepteerde het meteen. Ze is geweldig.” Hij is nog niet helemaal omgebouwd tot man, maar dat is in de slaapkamer geen probleem. “We voelen ons zo op ons gemak dat we gewoon kunnen doen wat goed voelt. En daar gaat het om.”

Twee maanden na de eerste keer seks gingen Urie en Moloney samenwonen in Londen. Ze hebben trouwplannen en dromen van een gezinnetje. De beste vriend van Kieran zou bereid zijn om sperma af te staan, zodat ze een kindje kunnen krijgen. “Kieran is mijn soulmate en we zouden geweldige ouders zijn”, zegt Charlotte. “We leggen het wel uit als ze oud genoeg zijn. Hun ouders houden van ze, dat is het belangrijkste.”
Foto