Een meisje dat eigenlijk een jongetje is, of andersom. Deze zogenaamde genderkinderen voelen zich vaak buitengesloten - ook in de zomervakantie. Het Amerikaanse Camp Aranu'tiq biedt ze de mogelijkheid ongedwongen zichzelf te zijn.

Genderkinderen - het zijn kinderen die in het verkeerde lichaam geboren zijn. Zij voelen zich meisje of jongen, maar hebben de uiterlijke kenmerken van het andere geslacht.

Bij sommige kinderen is dit al vroeg duidelijk. Maar de diagnose is lastig te stellen. Veel van deze kinderen hebben dan ook lange tijd moeite met hun identiteit en met de reacties van andere mensen daarop.
De Amerikaanse Nick Teich werd geboren als meisje. Als kind was hij dol op jeugdzomerkampen. Maar toen hij na zijn transformatie tot man als medewerker bij zo'n kamp aan de slag wilde, werd hij afgewezen. Te 'Jerry Springer' vond de organisatie het.

Als reactie richtte hij zijn eigen zomerkamp op: Camp Aranu'tiq - speciaal voor genderkinderen. Sinds 2009 loopt het project en het is populair. De kinderen voelen zich hier vrij en ongedwongen en ook hun ouders krijgen de kans om hun ervaringen te delen.

Het zomerkamp is voor kinderen van 8 tot 15 jaar. Ze maken kampvuren, bouwen boomhutten en houden zwemwedstrijden. Kortom: alles wat je op een zomerkamp doet. Volgens één enthousiaste moeder is er geen manier om de oprichter te bedanken dat hij haar zoon een leven heeft gegeven: "Ik lach naar de hemel en hoop dat Camp Aranu'tiq doorgaat met zijn levensreddende missie."
Filmpje