''Dit is geen She-Thor. Dit is geen Lady-Thor. Dit is niet Thorita. Dit is Thor!'' Met dit statement kondigt de Amerikaanse stripgigant Marvel Comics de nieuwste serie THOR aan. De stripheld, die een afgeleide is van de Noorse God van de donder, is vanaf nu een vrouw.

De met zijn hamer zwaaiende zoon van Odin komt al voor in de stripboeken van Marvel sinds 1962, waar hij vooral anderen neerslaat. Met de transformatie wil de stripboekengigant meer vrouwen en meisjes aanzetten tot lezen. Het bedrijf noemt het een van de meest schokkende en spannende veranderingen van zijn helden ooit.

Volgens Marvel-redacteur Wil Moss is de transformatie permanent: "Op de hamer van Thor staat dat hij die hem vast houdt, mits hij de hamer waardig is, de krachten van Thor bezit. Het was hoog tijd om die inscriptie te veranderen. Deze Thor is nu de enige echte, en ze is het waard."

Over de strip zijn ook films gemaakt. Daarin vervulde acteur Chris Hemsworth de rol van Thor. Wie nu die rol bij eventuele films in de toekomst op zich gaat nemen, is niet bekendgemaakt.

De nieuwe reeks stripboeken over de vrouwelijke Thor komt vanaf oktober uit. En deze transformatie is niet de enige bij Marvel. Het bedrijf maakte deze week ook bekend dat er een nieuwe Captain America wordt gelanceerd. Met een donkere huidskleur.
Foto