De Ierse broers Jamie (23) en Daniel (20) O’Herlihy hebben al veel samen meegemaakt: ze kwamen kort na elkaar uit de kast en maken nu samen een nieuwe transformatie mee. Zonder dat ze het van elkaar wisten waren ze beiden transgender.

Op jonge leeftijd merkten de O’Herlihy-broers al dat ze anders waren. Ze verkleedden zich thuis als meisjes, maar kwamen er op school achter dat dat niet normaal was en hielden het daarom geheim.

Jamie en Daniel kwamen op hun 13e en 14e uit de kast als homo's. Jamie deed op haar 16e al optredens verkleed als vrouw: "Ik voelde me fijn in de kleren van een vrouw", vertelt Jamie aan The Daily Mail. "Het is een cliché om te zeggen dat ik het altijd al wist, maar dat is wel zo. Ik probeerde die gedachte te verdringen."

Afgelopen zomer kwamen de broers erachter dat ze worstelden met hetzelfde probleem. Jamie, die haar naam heeft gehouden en Daniel, die nu Chloe heet, waren blij met elkaars steun: "We zaten vanaf het begin in hetzelfde schuitje, we hadden het alleen niet door”, zegt Chloe.
Geen zoons verloren

Chloe en Jamie bereiden zich nu voor op hun hormoontherapie en de operaties voor de geslachtsverandering. Hun moeder Sarah heeft haar twee zoons, nu dochters, ook volledig gesteund volgens Chloe: "Voor haar voelt het niet alsof ze haar zoons heeft verloren. We zijn nog steeds dezelfde mensen, alleen gelukkiger."
Foto