Het Victoriaanse Hooggerechtshof heeft geoordeeld dat het een "bewuste, vrijwillige en opzettelijke daad" was toen een man uit Hawthorn (AustraliŽ) zijn dochter uit Melbourne van de Westgate Bridge gooide.
De vierjarige Darcey Freeman is overleden nadat haar vader, Arthur Freeman (36), haar van de brug had gegooid tijdens de spits in januari 2009.
Ze viel naar verluidt als een "lappenpop" 58 meter tot ze het water raakte.
Freeman pleitte niet schuldig aan moord.
Aanklager Gavin Silbert vertelde de rechtbank dat het de eerste dag van Darcey's school was.
Hij vertelde de jury dat haar twee broers ook in de auto zaten toen Freeman op de vluchtstrook van de brug parkeerde en vroeg Darcey naar de rand te lopen.
Hij vertelde de rechtbank dat het een opzettelijke daad was van een man die was zeer bitter over zijn scheiding.
Freeman was ook boos omdat een dag eerder de hoeveelheid tijd die hij de over voogdij kreeg was verlaagd, werd de rechter verteld.
Hij en zijn drie kinderen hadden de nacht doorgebracht in zijn ouderlijk huis op de Victoria Surf Coast.
Minuten voordat Darcey van de brug werd gegooid, vertelde Freeman zijn ex-vrouw Peta Barnes via de telefoon maar "afscheid te nemen van je kinderen", waarna hij toevoegde "je zal ze nooit meer zien".
Freeman sprak ook met een vriend in Groot BrittanniŽ en zei dat waar hij ook ging "er vrouwen boos deden tegen hem".
Maar advocaat David Brustman van de verdediging zegt dat zijn cliŽnt niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor moord.
Hij vertelde de rechtbank dat, hoewel "in elk opzicht, de feiten van de zaak gruwelijk zijn", Freeman een "zeer wanordelijke" geest heeft en geestesziek was op het moment.
Het proces gaat verder.