Een Australische krant pakt groots uit met het verhaal van Mary Kate Heys. De Britse beweert ontvoerd te zijn door een mentaal labiele man in de deelstaat Queensland. Overigens stapte de 20-jarige zelf in zijn auto. Dankzij een sms'je naar haar vader in het Verenigd Koninkrijk werd ze gered.

De man, een 22-jarige Zweed, zou mogelijk 'onder invloed van drugs en in een manische staat' rond 04.30 uur aan Heys' bed gestaan hebben om met haar 'op avontuur te gaan'. Dat was in Mooloolaba, in de buurt van Brisbane aan de Sunshine Coast. Omdat ze vreesde voor de veiligheid van de kerel, die ze enkele dagen geleden had leren kennen, stapte ze in zijn wagen. Een vergissing, zo bleek. Ze reden meer dan twee uur naar Gympie, terwijl de backpackster zich minder en minder veilig voelde. Ze vroeg om te mogen uitstappen, maar de man wou naar Cairns - 1.600 km verder - rijden om te 'ontsnappen aan de aliens die hen achtervolgden'.

,,Ik dacht dat ik zou sterven", vertelt ze aan de krant Courier-Mail. Tijdens een tussenstop om te tanken, alarmeerde Heys het personeel, maar de politie kwam niet opdagen. Ze besloot verder te reizen met de Zweed. In de auto stuurde ze sms'jes naar haar vader in Engeland. ,,Ben je wakker? Je moet de Australische politie voor mij bellen. Ik ben ontvoerd door een man, haast je, ajb." Ze voegde er nog aan toe: ,,Niet ongerust zijn". ,,Ik wist dat zo'n sms'je de grootste nachtmerrie voor ouders is", zegt ze.

Heys kon haar vader via Google Maps laten weten waar ze was. De politie onderschepte de auto en pakte de Zweed op, omdat Heys beweerde dat hij haar tegen haar wil vastgehouden had. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij verzorging kreeg op de psychiatrische afdeling.

De rugzaktoeriste diende geen klacht in tegen haar 'ontvoerder'.