De 24-jarige Britse Tara Hudson is dan wel geboren als een jongen, toch is er niks mannelijks aan haar. No offense, want dat is juist de bedoeling. Tara, die transgender is, heeft er zes jaar lang naartoe gewerkt om uiteindelijk een meisje te worden. Dat is gelukt, maar officieel is ze nog steeds een man. Nu Tara is veroordeeld voor gevangenisstraf van drie maanden na een geweldsdelict, moet ze dus ook naar een mannengevangenis. Een oneerlijke beslissing die ook haar moeder niet kan begrijpen.

Tara is veroordeeld voor een geweldsdelict in een bar. Dat heeft ze ook toegegeven, iets wat ze beter niet had kunnen doen. Tara dacht dat ze er met een alcoholcursus wel vanaf zou komen. De rechter vond het delict daarentegen toch erg genoeg voor een gevangenisstraf van drie maanden. Om alles compleet officieel te houden, is Tara dus ook naar een mannengevangenis gestuurd, want volgens haar paspoort is ze nog steeds een man.

Hoewel de overblijfselen van Tara’s penis, die ze weg heeft laten halen, nog steeds te zien zijn, zou je met haar cupmaat van 34EE niet denken dat ze een man is. Dat is ze natuurlijk ook niet, en daarom is de beslissing van de rechter ook zo onbegrijpelijk. Tara wordt gewoon voor de leeuwen gegooid. “Ik voel dat de mannen achter haar aan zullen gaan. Het wordt vernederend”, aldus haar moeder Jackie Brooklyn.

Dat is precies waar haar moeder zich zo’n zorgen over maakt. “De focus zou op de veiligheid en het welzijn van de gevangen moeten liggen. En ik wil mijn dochter in een veilige, vrouwelijke omgeving, waar ze thuishoort.” Daarom heeft Jackie een brief geschreven naar de gevangenisdirecteur, in de hoop dat hij iets kan betekenen. Ze snapt dat het een complex probleem is, maar de manier waarop het Britse juridisch systeem omgaat met transgenders heeft meer aandacht nodig.