De 16-jarige baas van een drugsbende met een babyface, die de straten van Liverpool terroriseerde met een reeks schietpartijen en een brandbom, krijgt negen jaar cel. Cannabisdealer Harry O'Brien (17) bracht terreur in de straten van Liverpool. O'Brien was net 16 toen hij een team van lokale dealers leidde in de buitenwijk Dingle. Hun schrikbewind leidde tot drie schietpartijen en een brandbom in een gezinswoning. Vorige week werd O'Brien voor meer dan negen jaar in de gevangenis van Liverpool Crown Court gezet. O'Brien gebruikte meedogenloze tactieken om de controle over zijn terrein te krijgen.
Zo werden er bij een aanval kogels afgevuurd vanuit een Audi op een BMW, terwijl de twee auto's 's nachts zij aan zij door de stad raasden. Een verdwaalde kogel vloog door de voordeur van het huis van een 'totaal onschuldig' gezin en belandde op de trap in de gang.
Een andere keer bestookte een schutter op een elektrische fiets de woonkamer van een gezin met kogels en schoot op de slaapkamer van een ander slachtoffer. Ten slotte liet O'Brien benzine door de brievenbus van een huis gieten en het in brand steken, terwijl een moeder en haar kinderen renden voor hun leven. De politie zegt dat de straten veiliger zijn nu hij negen jaar en acht maanden vastzit.
Foto