Een zestigjarige Amerikaanse rechter die tijdens vier processen onder zijn toga met zijn penispomp in de weer was en daarvoor tot een celstraf werd veroordeeld, werd voor de tweede keer borgtocht geweigerd.
Donald Thompson was rechter in Creek County, Oklahoma. Zijn vrouw had de borgtochtcommissie gevraagd haar man vrij te laten, mits de belofte dat ze het stadje zouden verlaten en elders een carwash zouden gaan uitbaten. Maar daar had de commissie geen oren naar.
Thompson zit een celstraf van vier jaar uit. Die kreeg hij wegens 'openbare schending van de eerbaarheid'. Tijdens zeker vier processen in 2002 en 2003 zat hij aan zijn penispomp te frunniken. Hij kreeg ook een boete van 40.000 dollar.
Volgens de borgtochtcommissie heeft Thompson niets geleerd van zijn veroordeling. Hij waant zich vanuit de gevangenis boven de wet en weigerde sekstherapie. Bovendien beschikt de commissie over opnames van de telefoonseks die de man vanuit de gevangenis had met zijn minnares.
De voormalige rechter voerde tijdens zijn proces aan dat hij de penispomp voor zijn vijftigste verjaardag cadeau had gekregen van een vriend. Hoewel ooggetuigen het tegendeel beweren, ontkent hij dat hij in zijn rechtersstoel zat te masturberen. De man weigerde het op een akkoord te gooien dat hem een celstraf zou bespaard hebben en waardoor hij zijn goedbetaalde job had kunnen behouden. Daartoe moest hij wel schuld bekennen aan drie beschuldigingen van wangedrag en openbare zedenschending, wat hij weigerde.
Thompson was 23 jaar rechter voordat hij in 2004 met pensioen ging naar aanleiding van de beschuldigingen aan zijn adres. Zijn advocaat gaf toe dat Thompson een andere penispomp had gekocht nadat een dokter die hem behandelde wegens erectiestoornissen hem dat had aanbevolen.