Een 11-jarig meisje uit Ho Chi Minhstad in Vietnam kan haar omgeving letterlijk in vuur en vlam zetten.
Tijdens scans troffen wetenschappers een vreemde rode streep aan op de rechter hersenhelft van de tiener. Directeur van de Hong Bang University Dr. Nguyen Manh Hung bezocht haar woning.
“Dit fenomeen zien we normaal alleen bij priesters, filosofen of schilders,” zei Dr. Hung. “Dit is een vreemde zaak.” Hij voegde toe dat het meisje in staat is om alles in brand te zetten.
Volgens de wetenschappers kan de omgeving worden uitgesloten als mogelijke oorzaak omdat de vlammen het meisje overal waar ze komt lijken te achtervolgen. Naar verluidt kan ze alles in een omtrek van 20 meter in brand zetten zonder haar aandacht erop te hoeven richten.
Hung merkte op dat de rode streep verdween op het moment dat ze een kwartsarmband droeg en weer verscheen wanneer ze haar armband afdeed. Op het moment dat ze de armband droeg was het meisje niet op haar gemak en voelde ze een elektrische stroom door haar lichaam gaan.
Haar familie ontdekte de speciale krachten van het meisje een maand geleden toen plotseling overal brandjes ontstonden waar ze kwam. Eerst brandden de stopcontacten door en kreeg de familie in het huis last van kortsluiting. Soms vliegt haar kleding spontaan in brand en afgelopen maand brandde een hele verdieping van het huis af.
Het meisje wordt nu constant in de gaten gehouden om mogelijke incidenten te voorkomen. Wanneer ze gaat slapen worden in geval van nood emmers water naast haar bed gezet.
De familie liet het meisje onderzoeken door Dr. Du Quang Chau van de Hong Bang University. Na verschillende tests constateerde Dr. Chau dat haar brein anders is.
Bij gebrek aan een acceptabele wetenschappelijke verklaring denken wetenschappers van de Hong Bang University nu dat het ‘paranormale meisje’ een speciale aansteker gebruikt om brand te stichten. De ouders reageerden verbaasd op deze conclusie.
Dr. Nguyen Van Tho, rector van het Instituut voor Psychologisch Onderzoek in Ho Chi Minhstad, zei dat een 11-jarig meisje niet over de benodigde kennis kan beschikken om op dergelijke schaal brand te stichten.