's Werelds eerste 0-sterren hotel heeft zijn deuren geopend in het stadje Sevelen in Zwitserland.
Er zijn geen afzonderlijke kamers en de badkamers worden ook gedeeld. Het interieur is vooral bekleed met kabelgoten en luchtverversingskanalen aan het plafond.
Als je dat soort omstandigheden t Spartaans vindt, voor een prijs van nog geen 7 per nacht is het altijd een stuk beter dan slapen onder de brug.
In een land met een z hoge levensstandaard is dit oord een echte openbaring dus het hotel is de komende maanden al volgeboekt.
Het 0-sterren hotel kan 54 gasten herbergen.
Het enige zicht op de buitenwereld komt van de beeldschermen in de 'lobby' en slechts een zeldzame enkeling zal van een warme douche kunnen genieten.
Onder zulke omstandigheden is de aandacht natuurlijk enorm.
Frank en Patrick Riklin, die een 'buro voor speciale opdrachten' leidden in St. Gallen werden aanvankelijk gevraagd op zoek te gaan naar een locatie waar muzikanten die op een plaatselijke gelegenheid optraden, te huisvesten.
Omdat er in Sevelen geen plaats was voor een nieuw hotel stelde iemand voor eens een kijkje te nemen bij een ondergrondse atoombunker.
Na een eerste inspectie met officials van Sevelen kregen de Riklin broers te horen dat er NOOIT iemand in zo'n gat zou willen verblijven.
Frank en Patrick voelden de uitdaging en besloten hem aan te gaan. Ze begonnen plannen te bedenken om dat blok beton toch nuttig te gaan gebruiken.
Er was maar n eis van het Zwitserse leger: er mochten geen muren verwijderd worden en het moest mogelijk blijven de originele functie van de bunker in 24 uur te herstellen in het geval dat Zwitserland aangevallen zou worden.
Het idee van een 0-sterren hotel kwam op zodat ze geen beperkingen zouden voelen in wat ze de klanten aanboden.
In deze economische crisis-tijden kon de timing niet beter zijn om dit hotel te openen. Misschien komt er wel een hele golf soortgelijke accommodaties die een weerspiegeling zullen zijn van de mens zijn onvermogen om mee te gaan in extreem dure luxe-vakantie-stijl.
Het zal interessant zijn om te volgen wat er verder gebeurt. Niet zo lang geleden opende het eerste 7 sterren hotel (Burj Al Arab, in Dubai) haar deuren voor het publiek en nu zien we het andere uiterste op de schaal van luxe met het 0-sterren hotel. Foto, Meer foto's