De Sint-Janskathedraal in Den Bosch krijgt een heel moderne engel aan de gevel. Volgende maand wordt een beeld van een engel met een mobieltje op de kathedraal gezet, aan de zuidkant op 15 meter hoogte.
Het idee voor een engel met een mobiele telefoon komt van beeldhouwer Ton Mooy. Die maakte voor de restauratie van de Sint Jan 25 nieuwe engelenbeelden. Met de laatste wilde hij een grapje uithalen. Het beeld moest eerst goedgekeurd worden door de kunstcommissie van de kerk. Die had nog wel wat op- en aanmerkingen op Mooys ontwerp. "De straalmotoren in plaats van vleugeltjes en de rok in plaats van een broek die ik voorstelde gingen volgens de commissie te ver", vertelt Mooy.
Het mobieltje heeft trouwens maar een knop. "Voor een directe verbinding met God", aldus Mooy.
Het was overigens niet de bedoeling dat het engelenbeeld met het mobieltje al in de media te zien is. Volgens Mooy is de Sint-Janskathedraal niet blij met alle publiciteit omdat de nieuwe beelden volgende maand pas worden onthuld. "Ze zijn niet blij dat de foto in de krant staat", zegt Mooy. "Maar er zijn vooraf geen afspraken gemaakt. Ik kon dus niet weten dat ik het beeld niet mocht laten zien." Foto