De Noorse prinses Martha Louise (35) beweert dat ze kan communiceren met engelen. Beter nog: de prinses claimt dat ze anderen kan leren om engelen aan te voelen.
De dochter van koning Harald en koningin Sonja maakte haar gave bekend op een website waarop ze haar plannen voor een nieuw centrum voor alternatieve therapie ontvouwt. Martha Louise zegt dat ze zich als kind al realiseerde dat ze de gevoelens van mensen kon lezen. Haar ervaringen met paarden hebben haar geholpen contact te leggen met engelen.
De prinses, vierde in lijn voor de troon, volgde een opleiding als kinesiste. Op de website voor het Astarte Education Centre zegt ze dat ze altijd al geïnteresseerd is geweest in alternatieve behandelingsvormen. Ze wil mensen leren “mirakels te verrichten” en “de krachten van engelen te gebruiken”.
Die engelen zijn overigens “krachten die zich rondom ons bevinden en die een krachtbron en hulp zijn in alle aspecten van ons leven”.
“Toen ik paarden verzorgde kwam ik in contact met de engelen,” biecht de prinses op. “Ik heb onlangs de waarde van deze belangrijke gave begrepen en ik wil dit delen met andere mensen.” Maar niet gratis. Een cursus (van drie jaar) moet 3.000 euro per jaar kosten.
Het Noors hof distantieert zich van het engelencentrum.