Leerlingen van een lagere school in de Amerikaanse deelstaat Tennessee kregen tijdens een schooluitje de schrik van hun leven.
Bij wijze van leermoment hadden hun leraren en begeleiders een verrassing in petto: de kinderen kregen te horen dat er een gevaarlijke schutter in de buurt was. Een van de leraren trok vervolgens een capuchon over zijn hoofd en rammelde opzichtig aan de deuren.
De leerlingen van elf en twaalf jaar oud kregen te horen dat het niet ging om een oefening. Zij moesten in het donker onder stoelen en banken duiken en dachten dat er iemand op het punt stond hen dood te schieten. Na vijf minuten werd het 'spelletje' beëindigd. De kinderen bespraken vervolgens met hun leraren wat ze in een echte situatie anders zouden doen.
Ouders zeiden 'not-amused' te zijn, zo schreef de krant New York Times. Sommige kinderen lagen te huilen en te jammeren en dachten echt dat ze dood zouden gaan. Zeker na de moordpartij in Viriginia van afgelopen maand, waarbij een student meer dan 30 mensen doodschoot, zagen de betrokkenen de lol van de les niet in.