WaarMaarRaar.nl gebruikt cookies om WMR en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. WMR deelt informatie over je gebruik van WMR met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van gebruik van hun services. Meer informatie...

Akkoord - Weigeren


hr
jaargang -20 - laatste artikel 10-4 22:00 - 67361 artikelen - nu online 18 bezoekers -

Home
Opmerkelijk beeld
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

© Een concept van
Media Voogel 2002-2021
Voorwaarden & huisregels

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek


1 2 3 4 .... 24 25 26 [27] 28

Israel gaat weer een stap te ver

15-01-12 20:51:59
nietmeer
@nietmeer: kun je wel leuk zeggen zo maar de natuur van ieder beest is competitie, en die gaan wij nu en masse aan d.m.v. oorlogen.

Ik vind dat Israël gewoon moet kappen met zo ongelooflijk stom doen. Laatste bericht dat ik hoorde was dat ze weer nederzettingen uitbreiden aldaar. Eikels.

15-11-12 17:07:56
Invisible
Oudgediende


WMRindex: 3.730
OTindex: 5.186
Het is weer eens zover. De hele wereld en mn de Arabische staat te gillen dat Israel weer te ver gaat met zijn luchtaanvallen op de Gazastrook. De moslimbroederschap in Egypte wil zelfs dat het vredesverdrag met Israel opgezegd wordt.

Maar waar waren de afkeuringen voor de meer dan 900 raketten die dit jaar vanuit Gaza op Israel zijn afgeschoten? Inderdaad: die waren er niet. Israel beschieten mag, maar o wee als die terugslaat, dan is Leiden in last.

Dat de Palestijnen beroerde schutters zijn en pas deze week de eerste keer raak hebben geschoten doet daar niets aan af. Feit blijft dat ze gewoon raketten schieten met de bedoeling te moorden, ongeacht wat. Scholen, bejaardenhuizen, alles is doel. En de wereld zwijgt.

Maar als Israel de lanceer plekken en de leiders van de lanceerders aanvalt, dan is het mis. Oh die rotjoden altijd weer. Kunnen die nu ooit eens ophouden met zichzelf te verdedigen? Ze dienen zichzelf te laten afslachten!

Wat men daarbij ook over het hoofd ziet: als Israel net zo zou denken als de Palestijnen en zouden schieten om het moorden op zich, dan liepen de dodencijfers nu in de honderdduizenden.

Ik vraag me alleen af: als de Palestijnen eens beter schutters worden en aan de kant van Israel vallen honderden doden onder kinderen en andere onschuldigen, wat doet de wereld dan? Ik kan het bijna wel raden: op zijn best helemaal niets. Maar in grote delen van de wereld: juichen. En allemaal vooral boos en heilig verontwaardigd blijven op Israel's tegenacties.

16-11-12 07:32:43
Invisible
Oudgediende


WMRindex: 3.730
OTindex: 5.186
Fraai voorbeeld het nieuws van vanochtend op de radio waarin nieuwe bombardementen door Israel gemeld worden. Nieuwslezer: "de geweldsspiraal begon met de liquidatie van een Hamas leider vorige week door Israel"...

Tuurlijk. Dat Israel al een jaar lang geterroriseerd wordt met diverse raketten per dag en dat die leider daarvoor (mede) verantwoordelijk was, dat melden we niet. Nee, Israel is de agressor, de grote boeman en die arme Palestijnen zijn volkomen onschuldig.

Dus wordt Israel onder druk gezet om toch vooral weer besprekingen te gaan voeren met Hamas. Dat die laatste dat niet wil maar enkel erop uit is alle Joden te vermoorden (wereldwijd!!!) en in dat gebied een Islamitische Heilstaat te stichten doet er niet toe, daar kijken we niet naar.

16-11-12 09:07:15
Madarian
Oudgediende


WMRindex: 2.521
OTindex: 5.600
@Invisible: Het is allemaal zo dubbel daar: Israël wordt 'continu' beschoten door de palestijnen en reageert daarop door de leiders uit te schakelen. Echter is het voor de gemiddelde palestijn ook geen pretje: paspoorten worden afgepakt. Werk is er niet. Enig zicht op een beter leven is er niet. De palestijnen zitten gevangen in de gaza strook. De huizen van de palestijnen worden afgebroken, zonder dat ze die kunnen/mogen herbouwen, mede omdat bouwmaterialen niet naar binnen mogen. De nederzettingen in bezet gebied worden continu uitgebreid. Als ik een palestijn zou zijn, dan had ik waarschijnlijk meegedaan met raketten af te vuren. Als ik een israëliet was, zou ik het waarschijnlijk beu zijn door de beschietingen en bij het leger gaan om terug te vechten.

Ze hebben in mijn ogen beide schuld. 'Een oog voor een oog maakt de hele wereld blind.' Ghandi. Zonder wil van beide partijen houdt het nooit op.

16-11-12 11:15:49
Invisible
Oudgediende


WMRindex: 3.730
OTindex: 5.186
De Palestijnen hebben het inderdaad heel moeilijk. Mede door de afsluiting. Alleen: waarom is het afgesloten? Waarom worden hun huizen vernield?

Precies: omdat ze ZELF geen vrede willen maar enkel de totale uitroeing van alle Joden nastreven. Omdat ze zelf raketten blijven schieten, aanslagen blijven plegen is er geen Israelier die erover piekert om wat dan ook maar toe te geven. Want het zal onmiddelijk gebruikt worden om meer wapens te kopen om op Israel af te vuren. Maar dat wil men hier niet zien en zeker die wereldvreemde idioten activisten niet die met boorjes die kant op gaan.

16-11-12 12:06:45
Madarian
Oudgediende


WMRindex: 2.521
OTindex: 5.600
@Invisible: Een vergelijking zoals ik de situatie zie: Omdat een klein aantal moslims zich ernstig misdragen, maken we de flevopolder tot een gebied waar alleen moslims mogen wonen. We zetten er een hek omheen, met een flinke beveiliging. We zorgen dat er niets is: geen werk, geen toekomstmogelijkheden. Ook laten we toe dat kolonisten de flevopolder stukje voor stukje bebouwen en het gebied kleiner wordt, terwijl de moslims niet mogen bouwen, tegen verdragen in. Dit is het recept van Israël voor 'hoe maken we terroristen'. Gaat het zo werken om de cirkel te doorbreken? Kweek je zo niet juist terroristen door de uitzichtloosheid? Zorg je er niet voor dat een grote groep lijdt voor de daden van een kleine(re) groep? Beide kanten in mijn ogen evenveel schuld.

16-11-12 14:14:07
Invisible
Oudgediende


WMRindex: 3.730
OTindex: 5.186
Volgens mij is het precies andersom gegaan..... Niet Israel is alle oorlogen begonnen, niet Israel heeft de Palestijnen opgeroepen om huis en haard te verlaten omdat wij (de buurlanden) dan wel even de ruimte hadden om die Joden in zee te drijven.....

Het is ook niet Israel die de vernietiging van de Palestijnen nastreeft. Zouden ze dat wel doen, was het allang gebeurd gezien de superioriteit. Het zijn de Palestijnen die iedere keer weer blijven schieten. De afsluiting als excuus gebruikend terwijl ze door dat schieten die NB zelf veroorzaakt hebben.

En massaal wordt erin getrapt. Ook Volkskrant van vandaag stelt dat escalatie komt omdat Israel die leider vermoorde. De honderden raketten ervoor kijken ze niet naar.

Kotsmisselijk wordt je van dat totale gebrek aan historisch besef, van die ontzettende dubbele meetlat en moraal.

16-11-12 14:25:09
Davh11
Oudgediende

WMRindex: 2.175
OTindex: 6.417
Wnplts:  
@Invisible heeft gelijk. Het aantal raketten is iedere week rond de honderd, het is dat het verviervoudigd is in de afgelopen drie dagen dat het interessant wordt. Iedere dag, ook zonder escalatie, zo een grote raketbarrage en dan verwachten van een land dat die het wel aanneemt omdat "ze sterker zijn".

@Madarian weet je wie er zorgen voor de voedseltekorten? Hamas. Wie stopt electriciteit en gas in arme wijken? Hamas. Zij zijn terroristen over hun eigen bevolking en geven Israël daar de schuld van. Ze zijn geweldige manipulators.

Zo veel agressie hier van het IDF!

Bedenk je bij de bovenstaande video: moeders sturen hun kinderen op een militaire positie af om daar te gaan klagen voor de camera's, om een situatie uit te lokken die de media weer kan gebruiken tegen Israël. begin je het te begrijpen?

16-11-12 15:18:24
nietmeer
Quote @Madarian:
@Invisible: Het is allemaal zo dubbel daar: Israël wordt 'continu' beschoten door de palestijnen en reageert daarop door de leiders uit te schakelen. Echter is het voor de gemiddelde palestijn ook geen pretje: paspoorten worden afgepakt. Werk is er niet. Enig zicht op een beter leven is er niet. De palestijnen zitten gevangen in de gaza strook. De huizen van de palestijnen worden afgebroken, zonder dat ze die kunnen/mogen herbouwen, mede omdat bouwmaterialen niet naar binnen mogen. De nederzettingen in bezet gebied worden continu uitgebreid. Als ik een palestijn zou zijn, dan had ik waarschijnlijk meegedaan met raketten af te vuren. Als ik een israëliet was, zou ik het waarschijnlijk beu zijn door de beschietingen en bij het leger gaan om terug te vechten.afbreken van huizen is in de jordaanoever.
bouwmaterialen worden door Israël zelf ingevoerd in de Gazastrook.

en in Israël "ga" je niet bij het leger. Je staat reserve of zit er al in.
Grens met Egypte is tijdens de val van Mubarak vrijgesteld.
"Geen werk" is aan Hamas gelegen, zij hebben zichzelf tot overheid benoemd nadat ze de Fatah-takken vermoord hadden.

De wijken van Hamas zelf zijn voorzien van stroom, dat van de elektriciteitscentrales komt die van olie worden voorzien door Israël. Ze hebben eten van alle merken die we hier ook hebben.

Oh, en die tunnels? Geregeld beschoten door Egypte. Grote vriend. Palestijnen worden door Egypte en Syrië gehaat. En door de volkeren daarin. Eerste wat het Vrije Syrische Leger zou doen als Assad valt, is de palestijnse dorpen vernietigen. Hebben ze vriendelijk toegezegd, al zullen ze eerder de biologische wapens aan Al Qaida verkopen, voor zover ze het zelf al niet pakken.

Palestijnen worden door terroristische organisaties ook nauwelijks gesteund. Om de één of andere reden heeft bijna de hele Arabische Wereld een hekel aan Palestijnen, een beetje zoals de Koerden.
Waarschijnlijk omdat ze geen eigen land hebben en overal voor overlast zorgen, maar goed.


16-11-12 15:18:56
Madarian
Oudgediende


WMRindex: 2.521
OTindex: 5.600
@Invisible: Maar Israël gaat niet vrijuit. Ook zij hebben geregeld afspraken geschonden, waaronder het bouwen in bezet gebied.

16-11-12 15:22:36
nietmeer
@Madarian: dat is de Westelijke Jordaanoever.
Daar heerst de Fatah partij, en Hamas en Fatah haten elkaar enorm.

Ondanks hun "vredespact" van een half jaar geleden. Jordaanoever-bewoners en Gaza-bewoners haten elkaar ook. :3

16-11-12 21:34:17
Invisible
Oudgediende


WMRindex: 3.730
OTindex: 5.186
Quote @Madarian:
@Invisible: Maar Israël gaat niet vrijuit. Ook zij hebben geregeld afspraken geschonden, waaronder het bouwen in bezet gebied.


Bouwen in bezet gebied. Helaas maar wel een logisch gevolg van de weigering van de Palestijnen gedurende decennia om af te zien van de wens om heel Israel uit te moorden. Als men direct na de bezetting vrede had gesloten had het er totaal anders uitgezien, nu kon Israel die verbeterde grenzen niet opgeven en is men er ook maar gaan bouwen. Niet goed te praten misschien maar wel logisch.

(NB: wist je dat de westelijke Jordaanoever, dat wat dus zelfstandig Palestijns gebied moet worden, voor de bezetting door Israel ook niet zelfstandig was nog ooit zou worden? Jordanie had het gewoon geannexeerd en pas na jaren van Israelische bezetting heeft Jordanie afstand gedaan van die annexatie en is ineens groot voorvechter van het gebied aan de Palestijnen geven geworden....)

17-11-12 19:23:13
Davh11
Oudgediende

WMRindex: 2.175
OTindex: 6.417
Wnplts:  
Dagelijkse praktijk in oorlogstijd. Tenminste, in Gaza. Hamas zijn terroristen, begrijp dat nu een keer!

18-11-12 21:28:05
Invisible
Oudgediende


WMRindex: 3.730
OTindex: 5.186
Je hoeft mij niet te gekeren hoor, ben het direct met je eens.

Alleen de wereld denkt anders. Die willen liever de Islamitische heilstaat toestaan die Hamas voor het hele gebied in gedachten heeft. Met alle onderdrukking van bijv vrouwen en de o zo rechtvaardige rechtspraak.

Oh ja, en het vermoorden van alle Joden die toevallig daar ook woonden.

Moet mogen toch?

18-11-12 21:39:17
nietmeer
@Invisible: De IsraŽlieten willen met alle liefde nog meer arabieren in hun land toelaten, zolang ze geen autobussen opblazen.

Of elkaar. Of joden haten omdat ze joods zijn.

Maar joden laten wonen in Gaza? No way! Dat is uit den boze. Moet niet kunnen. dood en verderf.

Als mensen echt zo vaak voor de underdog kiezen, waarom geeft niemand dan om de koerden?

Oh ja, geen interessant volk. Want niet aangepakt door een democratie dat sterk is, maar door het hele midden-oosten, en dat is zo'n oorlogsdicht gebied dat niemand meer geeft om waar de oorlog gestreden wordt en door wie.

19-11-12 19:45:18
Retep
Senior lid


WMRindex: 190
OTindex: 1.046
Quote @Invisible:
Kotsmisselijk wordt je van dat totale gebrek aan historisch besef, van die ontzettende dubbele meetlat en moraal.
Ik heb een stukje weggehaald om te illustreren hoe je die dubbele moraal van een andere kant kan belichten.

Kijk naar de kaart en de geschiedenis van het land Kanašn, je zult dan ook moeten toegeven dat IsraŽlitische stammen vanuit het Noorden het land zienderogen binnenvielen en het tot veroverd land beschouwden. Daar ging het al fout.

En het ging nog eens fout toen het Europees kolonialisme haar wrange vruchten liet plukken met een heuse Earl Balfour.

Aanvulling.

Hoe kan het mensen wie eeuwen elkaar als broeders zagen nu elkaars vijand zijn.. Zou de bijbel dan toch gelijk hebben dat er altijd strijd zal zijn om een stukje woestijn?

20-11-12 07:52:03
Invisible
Oudgediende


WMRindex: 3.730
OTindex: 5.186
Dat er in de geschiedenis meer fout is gegaan hoeven we niet over te twisten.

Waar het nu om gaat is dat de wereld zwijgt en de andere kant op kijkt als er honderden raketten op Israel worden afgevuurd, maar meteen moord en brand schreeuwt en termen als agressor gebruikt als Israel die raketten aanpakt en selectief terugschiet.

Als de wereld en mn de Arabische eens humanitaire hulp zouden geven ipv raketten te leveren zou dat niet alleen om die reden al beter zijn voor Gaza, ook Israel zou dan de blokkade kunnen opheffen om maar eens wat te noemen.

Maar doordat de wereld zo'n dubbele moraal er op na houdt kan Hamas blijven schieten en nog de rol spelen van slachtoffer ook.

20-11-12 10:58:06
Madarian
Oudgediende


WMRindex: 2.521
OTindex: 5.600
IsraŽl is in mijn ogen even schuldig als de palestijnen. Dit complete stuk heb ik van het blog van Kojak. Eventuele links die hier niet werken, werken daar wel:

Voor het IsraŽlisch-Palestijnse conflict zijn vooral twee rechtsbronnen relevant: het humanitair oorlogsrecht en de mensenrechten.

Binnen het humanitair oorlogsrecht spelen het Vierde Haagse Verdrag (1907) en de Vierde Conventie van GenŤve (1949) een belangrijke rol. Het Vierde Haagse Verdrag heeft betrekking op de wijze van oorlogvoering, de Vierde Conventie van GenŤve op de bescherming van burgers onder omstandigheden van oorlog en bezetting.

In het IsraŽlisch-Palestijnse conflict worden deze verdragen veelvuldig geschonden. Palestijnse milities hebben zich in het verleden schuldig gemaakt aan zelfmoordaanslagen en andere aanslagen die volgens het humanitair oorlogsrecht illegaal zijn. Ook de raketbeschietingen vanuit de Gazastrook op burgerdoelen in IsraŽl zijn onrechtmatig. Dergelijke aanslagen en beschietingen maken inbreuk op een van de basisprincipes van het humanitair oorlogsrecht: dat strijdende partijen onderscheid moeten maken tussen burgers en strijders. Burgers mogen nooit het doelwit van aanvallen zijn.

Maar het is vooral de bezettende mogendheid IsraŽl die het humanitair oorlogsrecht op grote schaal en bij voortduring schendt. Ernstige schendingen vloeien onder meer voort uit IsraŽls kolonisatiepolitiek.

Het Vierde Haagse Verdrag verbiedt een bezettende mogendheid om permanente veranderingen aan te brengen in bezet gebied, tenzij deze militair noodzakelijk zijn of worden aangebracht in het belang van de lokale bevolking die onder bezetting leeft. De nederzettingen die IsraŽl vanaf 1967 in de Palestijnse gebieden heeft gebouwd voldoen niet aan deze criteria: zij zijn vanuit militair oogpunt niet noodzakelijk en ook niet in het belang van de lokale Palestijnse bevolking. Alle nederzettingen die IsraŽl in bezet gebied gebouwd heeft zijn dan ook illegaal. Dat betreft ook de nederzettingen in Oost-Jeruzalem.

De Vierde Conventie van GenŤve verbiedt een bezettende mogendheid om delen van zijn eigen burgerbevolking over te brengen naar bezet gebied. De vestiging van honderdduizenden IsraŽlische kolonisten in de bezette gebieden, gestimuleerd en gesubsidieerd door opeenvolgende IsraŽlische regeringen, is derhalve een ernstige schending van deze conventie.

Een andere schending die met de kolonisatie samenhangt is de muur die de IsraŽlische regering in bezet Palestijns gebied bouwt. De route daarvan is zodanig gekozen dat zoveel mogelijk (grote) nederzettingen door IsraŽl worden ingelijfd.

Op 9 juli 2004 heeft het Internationaal Gerechtshof in Den Haag uitgesproken dat de muur in strijd is met het humanitair oorlogsrecht. Het Hof heeft IsraŽl aangezegd de bouw direct te beŽindigen en de delen van de muur af te breken die reeds in bezet gebied gebouwd zijn. Bovendien is IsraŽl verplicht alle schade te vergoeden die door de bouw aan Palestijnen is toegebracht.

IsraŽl heeft zich niets van die uitspraak aangetrokken en is in versneld tempo met de bouw van de muur doorgegaan. Voor de internationale gemeenschap is dat geen vrijblijvende zaak. Met verwijzing naar de Vierde Conventie van GenŤve heeft het Internationaal Gerechtshof alle landen die de conventie hebben ondertekend opgedragen ervoor te zorgen dat IsraŽl de uitspraak naleeft. Toch is de internationale gemeenschap niet in actie gekomen. Hetzelfde geldt voor de nederzettingen: ook daar is de internationale gemeenschap nooit doortastend tegen opgetreden.

IsraŽl maakt zich bovendien schuldig aan het schenden van het basisprincipe dat hierboven al genoemd is: dat burgers geen doelwit mogen zijn van aanvallen (onderscheid). Bij de IsraŽlische aanval op de Gazastrook, uitgevoerd in december 2008 en januari 2009, was het merendeel van de circa 1.400 gedode Palestijnen burger. Velen van hen zijn gedood omdat het IsraŽlische leger geen of niet voldoende onderscheid heeft gemaakt tussen militaire en civiele doelen of bewust civiele doelen heeft bestookt. Sinds september 2000 heeft IsraŽl meer dan 6.000 Palestijnen gedood, onder wie veel burgers.

Een tweede basisprincipe dat IsraŽl schendt is dat schade die door militaire operaties wordt veroorzaakt in verhouding moet staan tot het militaire voordeel dat ermee wordt behaald (proportionaliteit). De afgelopen jaren heeft IsraŽl de Palestijnse economie en samenleving voor miljarden euro aan schade toegebracht. Van een verhouding die vanuit internationaalrechtelijk perspectief toelaatbaar zou kunnen zijn, is geen sprake.

Dat IsraŽl het humanitair oorlogsrecht op grote schaal en bij voortduring schendt is extra zorgwekkend omdat IsraŽl als bezettende mogendheid juist verantwoordelijk is voor het welzijn van de Palestijnse burgerbevolking. Deze verantwoordelijkheid vloeit voort uit het gegeven dat de Palestijnen door de bezetting vitale overheidstaken niet zelf kunnen vervullen.

Behalve het humanitair oorlogsrecht worden ook de mensenrechten op grote schaal geschonden. De mensenrechten zijn verankerd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Die verklaring is uitgewerkt in twee internationale verdragen: het Verdrag inzake Burgerrechten en Politieke Rechten en het Verdrag inzake Economische, Sociale en Culturele Rechten.

Sinds 2007 zijn aan Palestijnse zijde ernstige mensenrechtenschendingen te betreuren die het gevolg zijn van intern geweld, d.w.z. de strijd tussen aanhangers van Fatah en Hamas. Gevallen van executie en marteling van opponenten zijn gedocumenteerd. Daarnaast zijn er geweldsacties door militante Palestijnse organisaties die inbreuk maken op mensenrechten van IsraŽlische burgers.

Iedere mensenrechtenschending is er ťťn teveel. Mensenrechtenschendingen door Palestijnse organisaties moeten bestreden worden, bepleiten ook Palestijnse mensenrechtenorganisaties. Maar opnieuw moet vastgesteld worden dat het vooral IsraŽl is dat zich aan grootschalige, aanhoudende en ernstige schendingen van de mensenrechtenverdragen schuldig maakt.

Veel van de mensenrechtenschendingen die IsraŽl pleegt zijn het gevolg van de bezetting, in het bijzonder de aanwezigheid van de nederzettingen en de bouw van de muur. IsraŽl maakt onder meer inbreuk op het recht op eigendom, het recht op huisvesting, het recht op een adequate levensstandaard, het recht op bewegingsvrijheid, het recht op vrije beschikking over natuurlijke hulpbronnen, het recht op gelijkheid en het recht op zelfbeschikking van de Palestijnen.

Daarnaast is er binnen IsraŽl sprake van achterstelling van burgers die tot de Palestijns-Arabische minderheid behoren. Zij worden op diverse manieren gediscrimineerd.

Dit is de conclusie van Raad van Advies van The Rights Forum: voorzitter Dries van Agt (CDA), bestuurslid Jaap Hamburger, bestuurslid Jules Hosman (VVD) en de volgende leden van de Raad van Advies: Laurens Jan Brinkhorst (D66), Wim van Eekelen (VVD), Tineke Lodders (CDA), Bert de Vries (CDA) en Liesbeth Zegveld. Verder nam Martin Siepermann deel, directeur van The Rights Forum.

link

Trap dus niet in deze Joodse propaganda. Niks geen foto van een Hamas strijder. Het is de IsraŽlische propaganda machine die op volle toeren draait en het hier vandaan heeft gejat. Niks geen Hamas strijder, maar een betrokken christelijke Syrische vrouw, die net de verkeerde foto heeft gepost.
Verder schermt IsraŽl met de grote hoeveelheid raketten die op hen afgevuurd worden. Het gaat hier om zelfgemaakte projectielen , die beantwoord worden door hun zware (verboden) clusterbommen.(vergelijk het met een rotje gooie, en een handgranaat terug krijgen) De IsraŽlische defensie maakt gebruik van landmijnen en clusterbommen. Dit ondanks internationale druk om het gebruik van dit soort wapens te verbieden. IsraŽl heeft de Ottawa-conventie, die het gebruik van landmijnen verbiedt, niet ondertekend of geratificeerd.

De oplossing van het conflict
Het vinden van een oplossing voor het IsraŽlisch - Palestijnse conflict is geen gemakkelijke taak. De meest voor de hand liggende oplossing is dat IsraŽl luistert naar wat de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft besloten. In een aantal zogenaamde resoluties heeft deze Veiligheidsraad IsraŽl herhaaldelijk bevolen zich terug te trekken uit de bezette gebieden. IsraŽl heeft tot nu toe nooit geluisterd. Dit komt omdat de groepen joden die vinden dat de bezette gebieden deel zijn van het beloofde land veel macht hebben binnen IsraŽl.

Feiten en cijfers


20-11-12 11:43:17
Invisible
Oudgediende


WMRindex: 3.730
OTindex: 5.186
Hoezo feiten? Het merendeel van wat hierboven beschreven staat is een mening. Een interpretatie van gebeurtenissen die met even goede argumenten 100% omgedraaid kunnen worden.

Neem de hoge aantallen burgerslachtoffers bij de Palestijnen. Oorzaak: raket installaties en munutiedepots bij of zelfs in scholen etc verbergen. Wetend dat als Israel die aanvalt, het mooie en in het westen zeer goed aankomende foto's opleverd. Als Israel burgers raakt is het meestal collareral damage, geen intentional. Daar waar de Palestijnen gericht en doelbewust op burgerdoelen mikken.

Nederzettingen: na (op dat moment) 20 jaar lang non stop bedreigd te zijn en al drie maal een aanval te hebben moeten verduren die als doel had totale vernietiging van de Joden... vind je het dan gek dat ze er niet meer in geloven dat de rest een keer vrede wil en het gebied dus gaan inxrichten? Temeer daar het GEEN zelfstandig gebied van de Palestijnen was, maar een door Jordanie GEANEXEERD gebied. Zonder enige intentie daar ooit een Palestijnse staat te vestigen. Pas veel later, toen Jordanie door had dat zij het nooit zouden terugkrijgen, werd Jordanie een voorvechter van de Palestijnse staat.....

Israel wil overigens wel degelijk land voor vrede. Maar dan ook echte vreden en niet de "vrede tot ze achter de onverdedigbare grenzen zitten zodat we ze weer kunnen aanvallen". De huidige ontwikkelingen in het gebied geven nog steeds weinig hoop op veilige grenzen of vrede, dus Israel kijkt wel uit. De geschiedenis heeft geleerd dat ze inderdaad niet voorzichtig genoeg kunnen zijn.

Die Raad van Advies van The Rights Forum.. sorry, maar die is zo ontzettend bevooroordeelt dat het genant is die zelfs maar als bron te noemen.

Het bagateliseren van de raketten is een Gotspe. Die dingen zijn bij een treffer wel degelijk dodelijk dus wel iets meer dan een rotje. Dat er niet honderden Joden sterven per week komt enkel omdat de palestijnen beroerde schutters zijn. Ik zou alle critici wel eens willen horen als hun dorp, hun huis, hun kinderen, permanent in de vuurlinie lagen en iedere dag het weer vrezen is dat het nu wel raak zal zijn. Wedden dat van Agt en consorten dan ineens schreeuwen dat er teruggeschoten moet worden? Dat de regering die dreiging moet elimineren?


20-11-12 11:45:08
nietmeer
ik ga vanavond dieper erop in, maar ik vond deze tweet;
Twitter van IDF

20-11-12 11:49:00
Invisible
Oudgediende


WMRindex: 3.730
OTindex: 5.186
Waarop de westerse pers zal concluderen dat Israel opnieuw hulp tegenhoudt en de agressor is......wedden?

20-11-12 11:55:48
nietmeer
@Invisible: denk het wel :')
Zoek maar een land dat een volk helpt dat hen tegelijkertijd aanvalt.


20-11-12 12:04:58
nietmeer
Quote madarian:


Trap dus niet in deze Joodse propaganda. Niks geen foto van een Hamas strijder. Het is de Israëlische propaganda machine die op volle toeren draait en het hier vandaan heeft gejat. Niks geen Hamas strijder, maar een betrokken christelijke Syrische vrouw, die net de verkeerde foto heeft gepost.
Verder schermt Israël met de grote hoeveelheid raketten die op hen afgevuurd worden. Het gaat hier om zelfgemaakte projectielen , die beantwoord worden door hun zware (verboden) clusterbommen.(vergelijk het met een rotje gooie, en een handgranaat terug krijgen) De Israëlische defensie maakt gebruik van landmijnen en clusterbommen. Dit ondanks internationale druk om het gebruik van dit soort wapens te verbieden. Israël heeft de Ottawa-conventie, die het gebruik van landmijnen verbiedt, niet ondertekend of geratificeerd.

De oplossing van het conflict
Het vinden van een oplossing voor het Israëlisch - Palestijnse conflict is geen gemakkelijke taak. De meest voor de hand liggende oplossing is dat Israël luistert naar wat de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft besloten. In een aantal zogenaamde resoluties heeft deze Veiligheidsraad Israël herhaaldelijk bevolen zich terug te trekken uit de bezette gebieden. Israël heeft tot nu toe nooit geluisterd. Dit komt omdat de groepen joden die vinden dat de bezette gebieden deel zijn van het beloofde land veel macht hebben binnen Israël.als ze het niet ondertekend hebben, hoeven ze zich nergens aan te houden.
Ze gebruiken geen clusterbommen. Ik weet niet of je doorhebt hoe klein het gebied is. één clusterbom en half Gaza is weg.

Ze gebruiken precisie-beschietingen.
En inderdaad, die groepen hebben veel macht. Altijd ook weer leuk dat ze zeggen dat het "joden" zijn. Ik denk dat de term "Israëlieten" een stuk beter past. Kojak maakte ook die fout.

Ik ga vanavond verder.

21-11-12 09:22:32
Madarian
Oudgediende


WMRindex: 2.521
OTindex: 5.600
@DEvH: Eigenlijk quote je nu Kojak. Het verhaal is 1 op 1 overgenomen van zijn blog. :P

Even kort door de bocht:

1. Het is niet goed dat Hamas tig raketten op IsraŽl afschiet. Zelfgemaakt of niet, ze zijn dodelijk. Ja, IsraŽl heeft dan het recht om terug te schieten.

2. IsraŽl gaat wel tegen internationale verdragen in met het bouwen van nederzettingen en van een muur die niet de grens van de gazastrook volgt. Als ze die wel op de grens van de gazastrook hadden gebouwd en hadden gestopt met nederzetingen bouwen, hadden ze veel meer steun van de andere landen.

In mijn ogen willen beide partijen eigenlijk geen vrede, en zijn ze beide even verantwoordelijk voor de huidige situatie. Hoewel Hamas wat mij betreft volledig uitgeroeid mag worden omdat ze bewust burgerslachtoffers maken.

21-11-12 20:58:29
nietmeer
Heb net het Jeugdjournaal met mijn zusje gezien.
Ik ben er toch van geschrokken.
Ik had gedacht dat nieuwsbronnen zich onpartijdig moesten houden. Maar zelfs bij het jeugdjournaal was dat niet zo. Israël werd getoond als de slechterik, terwijl de Palestijnen bijna de hemel in werden geprezen.

Ik ben echt geschrokken. Dat zelfs aan kinderen een bepaald beeld wordt getoond, zodat zij zelf geen eigen mening kunnen vormen.

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

1 2 3 4 .... 24 25 26 [27] 28

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven