De 56-jarige Japanner Akira Nishiyama heeft een ongewone voorliefde voor damesvoeten. Afgelopen maandag werd hij in Kyoto aangehouden op verdenking van aanranding.

De man wist een vrouw van in de twintig zover te krijgen dat ze plaatsnam in zijn auto, zogenaamd om 's mans remmen te testen. Terwijl de jongedame op de bestuurdersstoel ging zitten, rukte Nishiyama een van haar sandalen uit en begon hartstochtelijk haar ontblote voetzool te likken.

De voetfetisjist hield de enkel van de vrouw in een houdgreep, zodat ontsnappen aan zijn 'liefkozing' onmogelijk was. Pas na een half uur, en wat geknabbel aan haar hiel, hield Akira het voor gezien. Hij liet de geschrokken vrouw los en bedankte haar, schrijft de Japan Times.

De vrouw, wier naam niet wordt genoemd, wist delen van de aanranding op te nemen met haar mobiele telefoon. Voordat ze de politie belde, noteerde ze Nishiyama's kenteken. Hem aanhouden was daarmee kinderspel. De politie was al enige tijd op zoek naar de man die ze 'de voetlikker' hadden gedoopt. Sinds 2012 werden meerdere gevallen van tenensabbelarij gemeld.