De Nieuw-Zeelandse tattookunstenaar Benjamin Lloyd voorziet kinderen maar wat graag van een 'heuse sleeve'. Vanwege het daverende succes, dat hij via zijn Facebookpagina deelt, zullen ook zieke kinderen in het ziekenhuis van Auckland binnenkort van zijn airbrush-kunsten mogen genieten. Alleen is niet iedereen positief gestemd over de kindersleeves.
Geen paniek, de kinderen zitten niet voor hun leven lang met een trits aan tatoeages over hun hele arm opgescheept. Lloyd gebruikt een airbrush, dus na een stevige schrobbeurt blijft er van de prachtige tekeningen niks meer over.

Nog niet zo lang geleden waagde de tattookoning zich alleen aan de lichaamsdelen van volwassenen voor het echte werk, maar nu zijn het vooral kinderen die bij hem in de stoel komen zitten. En daar heeft hij een speciale reden voor.

Twee jaar geleden stierf zijn stiefzoon op 7-jarige leeftijd. Hij was de allereerste bij wie Benjamin zijn 'kindersleeve' uitprobeerde. Lloyd heeft nog een reden: ,,Op school werd ik vroeger elke dag gepest, omdat ik een brandwond had op mijn hand. Ik begon eroverheen te tekenen en zo ben ik telkens beter geworden. Uiteindelijk stonden ze in de rij voor een tekening van mij, ik kreeg toen in ruil kaarten of knikkers", zo vertelt hij dinsdag aan de Britse krant Daily Mail.

De reacties zijn niet louter positief, ondanks dat het het plaatje tijdelijk is en de kinderen er blij mee zijn. Veel mensen vinden een tatoeage niet kunnen bij een kind. ,,Waarom zou je een kind leren dat het cool is om een tatoeage te nemen? Laat een kind gewoon kind zijn", aldus een reactie onder de facebookpost op zondag van Lloyd.

De Nieuw-Zeelander geniet daarentegen met volle teugen van de verbaasde reacties van de kinderen die hij onder handen neemt. ,,Zodra de tattoo staat, krijgt hun zelfvertrouwen een boost. Het enige nadeel is misschien dat ze niet zo snel geneigd zullen zijn om een douche te nemen."

Het kost de tatoeŽerder negen minuten om zijn creatie op te spuiten. Afgelopen zondag ging hij een nieuwe uitdaging aan: als zijn facebookpost vijftig likes scoorde, zou hij alle jonge patiŽntjes in het kinderziekenhuis van Auckland gaan 'beschilderen'. Inmiddels staat de teller op 416.000 likes, 11.000 reacties en 247.000 gedeelde posts.