Emma Uhila uit Nieuw-Zeeland is zwanger van haar vierde tweeling. Op kidspot.com.au deelt de Nieuw-Zeelandse haar verhaal. Haar zeven andere spruiten zijn nog allemaal onder de zes jaar.
In totaal heeft Emma al zeven kinderen, want naast de tweelingen verwachtte zij haar zoontje Micah. De drie tweelingen die Emma Uhila al op de wereld zette, zijn allemaal meisjes. Ze is nu zeven maanden zwanger van nog een tweeling, die dus kinderen nummer 8 en 9 worden van het gezinnetje.

Dat hele kroost van Emma en haar echtgenoot Loma vraagt om een lijstje: Micah (geboren in 2008), Ava en Lily (geboren in 2010), Isla en Eden (geboren in 2011) en Indie en Emme (geboren in 2013). In juli kunnen er dus twee stuks aan toegevoegd worden. Het is nog niet duidelijk of dit kroost ook meisjes zullen zijn.

Het is niet ondenkbaar dat negen kinderen onder de zes jaar bij sommige (potentiŽle) ouders misschien wat beangstigend overkomt. Maar niet bij mama Emma: ,,We zijn ongelooflijke gelukzakken, alsof we de lotto gewonnen hebben.''

,,Micah was elf maanden toen we onze eerste tweeling verwachtten'', vertelt ze aan Porse. ,,Ik was totaal in shock, want er waren geen tweelingen langs beide kanten van de familie. Maar alles ging zijn gewone gangetje met ons drietjes. Een jaar en vier dagen later was de tweede tweeling er.''

Bij de derde set was de verrassing er wat af voor Emma en Loma. Ze hadden eigenlijk niet anders verwacht en de scan na acht weken zwangerschap bevestigde hun vermoedens. De tweelingen werden alledrie op natuurlijke wijze verwekt.

Sleutelwoord voor het goede functioneren van het drukke gezin? Een degelijk uitgekiende en strikte routine. En hulp van de familie: Emma's ouders en tante wonen mee in, en haar zus Victoria is de perfecte - betaalde - nanny. "Wij zijn een hele stam en we hebben het geluk dat het hele dorp meehelpt", zegt Emma.