Een Zuid-Afrikaans echtpaar kreeg tijdens het wildkamperen in Botswana wel heel bijzonder bezoek: drie leeuwen likten regen van hun tentzeil om zo hun dorst te lessen.

Francie Lubbe en haar echtgenoot zijn doorgewinterde kampeerders. Ze trekken er elk jaar met hun campervan op uit om in de wilde natuur van Afrika vakantie te vieren. Begin mei reisden ze naar Botswana en sloegen in het Kgalagadi Transfrontier Park, een natuurpark op de grens met Zuid-Afrika, hun tentje op.

Ze werden op 9 mei wakker van wat gerommel aan hun tent. Het was al snel duidelijk dat ze bezoek kregen van een groepje leeuwinnen dat behoorlijk veel dorst had. Zo stil als Francie kon, pakte ze haar camera en filmde de likkende leeuwen. Een bijzonder beeld, vooral omdat het echtpaar zo ontzettend kalm bleef. ,,Het is een voorrecht om dit mee te maken'', aldus de Zuid-Afrikaanse op Facebook. Het bericht is inmiddels bijna 13.000 keer gedeeld.

De leeuwinnen lijken helemaal geen moeite te hebben met de aanwezigheid van mensen. ,,We hoorden ze nauwelijks en we roken ze ook niet'', schrijft een verbaasde Francie, inwoonster van Johannesburg. ,,We hebben zo stil als mogelijk gedaan om deze dieren niet te storen.''

Even later verschijnt een van de leeuwinnen voor de tent, in de buurt van de barbecue die de avond daarvoor nog aan was. Francie en haar man hebben de rits van de tent openstaan, maar de leeuwin heeft geen interesse in het echtpaar. Francie: ,,We roken de leeuwen niet en we hoorden ze nauwelijks. Het is echt heel speciaal.''
Filmpje