Op de zolder van de 79-jarige Johanna van der Putten heeft de politie maandagavond een wietplantage ontmanteld. Na een korte ondervraging is de bejaarde vrouw weggestreept als verdachte, zij bleek geen enkel benul te hebben van de kwekerij.

Bij 'Hansje' komt al jaren een kennis over de vloer die als mantelzorger fungeert. Hij brengt haar dagelijks eten en lost eventuele problemen voor de vrouw op. Hij is ook in het bezit van een sleutel van de woning. Omdat Johanna regelmatig maanden weg was naar Spanje had de man vrij spel.
Van der Putten kwam zelf nooit op de zolder, die alleen bereikbaar is via een lastig te beklimmen trap. "Ik kom nooit meer naar beneden als ik daar naar boven klim. Dan kunnen ze mij als lijk ophalen."

Helemaal onbekend met de plantjes is de vrouw overigens niet. Naar eigen zeggen stond er tien jaar geleden ook al eens wat bij haar op zolder. "Ik weet dat er in het verleden planten hebben gestaan. Maar ik wist niet dat ze waren doorgegaan. Ik had gezegd dat ik ze niet in huis wilde."

De politie heeft de 57-jarige 'mantelzorger' en zijn 60-jarige vrouw opgepakt als verdachte van de wietplantage.
Filmpje