Een bezoek aan haar favoriete Italiaanse restaurant zal de Amerikaanse Lindsay Hasz nog lang blijven heugen. Ze vond tot haar grote verrassing een zeldzame paarse parel in haar eten.

'Het voelde alsof ik mijn tand bijna brak', vertelde Hasz, die een hapje was gaan eten met haar echtgenoot. Omdat het behoorlijk donker was, zag ze aanvankelijk niet waar ze op had gebeten. 'Maar toen ik beter keek, zag ik dat het rond en perfect was. Te perfect.'

Volgens deskundige Ted Irwin, directeur van het Northwest Geological Institute, is de parel ongeveer 600 dollar (zo'n 550 euro) waard. Volgens Irwin is de kans om zo'n parel aan te treffen in een schelp één op enkele miljoenen, schrijft ABC News.

De vrouw uit Issaquah is van plan een ketting te laten maken met de parel. Ze hoopt dat het sieraad haar geluk zal brengen.

De vondst legt de eigenaren van het restaurant bepaald geen windeieren. Er zouden inmiddels klanten langskomen die vragen om het gerecht dat Hasz bestelde, in de hoop ook een parel te ontdekken. ,,Naar ons restaurant komen is alsof je de loterij wint'', grapte de eigenaresse.
Foto