Sommige mensen zijn simpelweg geboren voor het geluk. Een koppel ging net zoals ieder jaar eind februari dineren in The Lobster House in New Jersey ter ere van Presidents Day. Hun traditie zal evenwel nooit nog hetzelfde zijn, nu ze dit jaar tijdens hun diner een parel ter waarde van zo’n 10.000 dollar in hun voorgerecht terugvonden.

Het koppel, Maria en Michael Spressler, getuigde over het voorval op de lokale Amerikaanse zender KYW-TV. De avond begon zoals gewoonlijk. Ze bestelden hun gebruikelijke voorgerechtje in hun favoriete restaurant in New Jersey: een twaalftal kokkels. Ze begonnen ervan te smullen, maar Michael ontdekte algauw iets vreemds: «Toen ik mijn kokkel wou opeten met mijn vork voelde het wel wat zwaar aan, maar ik stond er niet zo bij stil. Maar toen ik ervan begon te eten, voelde ik iets in mijn mond. Ik dacht dat een van mijn tanden afgebroken was.»

Niets was minder waar: in zijn kokkel zat geen tand, maar een parel met een diameter van 8.8 millimeter. «We hebben al zo veel kokkels in ons leven gegeten, maar nog nooit hebben we zoiets ontdekt in ons voedsel. Het was best opwindend», getuigt Maria. «Het is een witte, bijna perfect ronde parel. Ik vind hem erg mooi – het is de perfecte parel.»
Filmpje

De waarde van een goede parel van die grootte zou al snel kunnen oplopen tot zo’n 10.000 dollar, maar Michael en Maria hebben niet de intentie om de parel te verkopen. «Misschien maken we er een mooi juweeltje mee», aldus het gelukkige koppel.