Een Engels bedrijf vult glazen potten met lucht en verkoopt ze voor 80 pond per stuk. Aethaer reist naar eigen zeggen naar de mooiste en schoonste plekken in het Verenigd Koninkrijk om de lucht de bottelen.

En blijkbaar zijn er ook nog mensen die de lucht -ongebakken- willen kopen. CEO Leo De Watts vertelt aan Business Insider dat hij een order voor 100 potten binnen heeft gekregen uit China. Speciaal voor het Chinese Nieuwjaar heeft het bedrijf ook nog een speciale aanbieding: 15 potten voor 'slechts' 880 pond.

Het product wordt op de website dan ook wel bijzonder poëtisch aangeprezen: De lucht van Aethaer komt van “vruchtbare, weelderige graslanden en onberoerde weides tot door de wind gekuste heuveltoppen en hemels besneeuwde bergen.”

Toch is het niet allemaal een grote grap. Aethaer zou met het waanzinnig decadente product luchtvervuiling in de wereld aan de kaak willen stellen. "In sommige delen van de wereld is er niet veel zorg over luchtverontreiniging, dit is een manier om de aandacht daarop te vestigen", vertelt De Watts. Hij zegt een deel van de opbrengst aan milieucampagnes te willen schenken.
Filmpje