Een man in de Amerikaanse staat CaliforniŽ keek zaterdag gek op toen hij de open haard aanstak en geschreeuw hoorde. Een inbreker was blijkbaar vast komen te zitten in de schoorsteen.
Hoe grappig het schoorsteenbericht zo net voor Sinterklaas ook aan schoorsteenpieten en roetpieten doet denken, de afloop van het incident is tragisch. De huiseigenaar belde de politie en brandweer maar op het moment dat de brandweermensen de schoorsteen open hakten was de overvaller al overleden. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de precieze doodsoorzaak.

De eigenaar van het huis was een tijdje weg geweest. Toen hij zaterdagmiddag thuis kwam in Fresno County wilde hij een vuurtje maken in de open haard. Zodra het vuur aan was, hoorde hij gegil uit de schoorsteen komen en vulde zijn huis zich met rook. De man doofde het vuur zo snel mogelijk.

Volgens de lokale politie was de inbreker in de nacht van vrijdag op zaterdag het dak opgeklommen en dacht hij via de schoorsteen het huis binnen te kunnen komen. ,Ik ben al bijna 17 jaar politieagent maar ik heb nog nooit zoiets gezien', aldus agent Jake Jensen tegen de lokale zender van NBC News.