In het Californische Thousand Oaks is zaterdagnacht een vrouw bevrijd uit een schoorsteen, waar ze drie uur in vast heeft gezeten. De vrouw probeerde in te breken bij een man die zij online had ontmoet.

Rond zes uur ’s ochtends hoorden de buren een vrouw roepen om hulp, maar het was niet duidelijk waar het geluid precies vandaan kwam. Nadat de hulpdiensten waren gearriveerd, bleek dat er een vrouw 2,5 meter diep vastzat in een schoorsteen.

De huiseigenaar was net op een feestje toen hij een tekstbericht ontving: “Je gaat dit niet geloven. Er zit iemand in je schoorsteen.”

Hij had de vrouw ontmoet op een online datingsite. Ze hadden een paar keer gedatet, voordat hij het afkapte. Twee weken eerder probeerde ze ook in te breken via het dak, zo laat de nieuwszender weten. “Zo zie je maar weer dat je uit moet kijken met wie je online afspreekt”, aldus de huiseigenaar.

De familie van de vrouw heeft aangeboden een nieuwe schoorsteen te betalen, op voorwaarde dat de man geen aanklacht indient.

De vrouw is na de bevrijding naar het ziekenhuis gebracht ter controle. Later is ze door de politie gearresteerd voor inbraak.