Werken in Londen? Huur een appartementje in Barcelona! Het is nog steeds goedkoper om zo extreem te forenzen, dan om een appartementje te huren in the city.

Goed, je krijgt wel wat reistijd voor je kiezen, maar dat had de 32-jarige Sam Cookney er graag voor over. De Londenaar had het zo gehad met de idioot hoge huren in de stad, dat hij berekende dat hij beter in Barcelona kon gaan wonen. En voegde de daad bij het woord.

Cookney vliegt nu vanuit Barcelona op en neer naar zijn werk. Slapen doet hij in het vliegtuig, waardoor de 5,5 uur reistijd van deur tot deur een stuk draaglijker is. "Ik ben gewoon om 9:30 uur op mijn werk", twitterde hij.

En belangrijker: hij spaart inderdaad geld uit. Een 1-kamer-flatje in London kostte hem 1500 pond per maand, ofwel zon 2000 euro.

Zijn stuk ruimere appartement, met eigen dakterras in het hartje van Barcelona, kost hem maandelijks 800 euro. Nog niet de helft dus. Van het verschil kan hij makkelijk vier dagen per week vliegtickets en trein betalen en nog een flink bedrag over houden, berekende hij.

Maar toegegeven: Zeker nu in het hoogseizoen vallen de vliegtickets soms wat duurder uit dan in zijn originele berekening. Daarom werkt hij ook wel eens thuis. Op zijn dakterras in hartje Barcelona.