Jonathan Davey is naar Polen verhuisd omdat heen en weer pendelen goedkoper is dan een flatje huren in Londen, waar hij studeert.

De student (23) woont nu in Gdansk en vliegt naar Londen voor zijn colleges. Een flatje in de buurt van de campus van zijn universiteit in Londen kost maar liefst zo'n 300 euro per week. Voor zijn huisje in Polen en alle, vooraf geboekte vluchten naar Engeland betaalt hij nog geen 3000 euro per jaar (250 euro per maand).

Op woensdagochtend vliegt de antropologie-student naar Londen, waar hij dan drie dagen colleges volgt. Vrijdag vliegt hij terug naar Polen. De twee avonden in Londen verblijft hij bij vrienden of in goedkope hostels.

"Het is moeilijk te geloven dat het goedkoper is om 1600 kilometer te reizen dan om om de hoek te wonen", zegt hij tegen The Mirror. Ook de kosten voor levensonderhoud zijn een stuk goedkoper in Polen. "En Gdansk is een mooie stad", zegt hij. "Ik heb veel nieuwe vrienden ontmoet daar en de kwaliteit van het leven is geweldig." Het reizen vindt hij geen enkel probleem: "Het voelt een beetje als een permanente vakantie."