Het was een rommeltje in de fietstas van Ine van Laarhoven uit Oirschot, maar ze schonk er aanvankelijk geen aandacht aan. Toen ze dat een tijdje later wel deed, werd ze verrast: "Zag ik daar ineens vijf eitjes in een nestje liggen", vertelt ze aan Omroep Brabant.

Drie weken geleden zag Van Laarhoven voor het eerst dat er wat takjes in haar fietstas zaten. "Het was wat rommelig, maar ik vergat steeds om die zogenaamde rommel op te ruimen." Ze had toen nog niet door dat er een nestje van een roodborstje in haar tas zat. Het nestje werd ondertussen groter en groter.

Toen Van Laarhoven uiteindelijk besloot om de rotzooi uit haar fietstas te halen, zag ze het nestje met daarin vijf eitjes.

Om de natuur zijn gang te laten gaan, laat ze sindsdien de fiets staan. "Het was zelfs zo dat ik bijna een feestje in de achtertuin wilde afzeggen, vanwege dat nestje. Uiteindelijk heb ik de fiets maar verschoven. Voorzichtig, zodat ik niets in het nestje zou verstoren."

Vorige week dinsdag zijn de eitjes uitgekomen. Tot de vogeltjes uitvliegen, houdt Van Laarhoven het nest goed in de gaten. "Ik kijk of de kat niet te dichtbij komt. Maar vooralsnog hebben de katten nog geen interesse getoond in de fiets of de tas."

Fietstassen lijken de laatste tijd in trek bij dieren. Afgelopen maandag hadden duizenden bijen zich verschanst in de fietstas van een vrouw uit Bloemendaal. Dat gebeurde terwijl zij boodschappen aan het doen was.
Foto