In een tuin in Heerenveen heeft een rooie kater donderdagmiddag 2 april bezit genomen van een vogelhuisje. De kater, genaamd Goofy, heeft al een paar vangpogingen ondernomen om één van de vogels te consumeren, maar iedere keer was de vogel de kat te snel af.

De kat had genoeg van al het gevogelte in de tuin en besloot deze te kraken. Nu het lente is neemt de kat iedere morgen het huisje in bezit om eens lekker van het zonnetje te genieten. De verwachting is dat de kat aan het eind van het jaar het huisje zal worden uitgezet, waarna de vogeltjes weer kunnen genieten van hun welverdiende vetbollen en pinda’s.

Foto. Update: Kraai zet krakende kat uit vogelhuis. De rode kater Goofy is afgelopen week door een kraai uit zijn kraakpandje gezet. De rode kater nam op 2 april bezit van een vogelhuisje in een tuin in Heerenveen. Tot vorige week verbleef de spinnende viervoeter daar dag en nacht.

Een jonge kraai gooide roet in het eten toen deze uit zijn nest viel en uiteindelijk in het vogelhuisje belandde. Ečn van de volwassen kraaien stemde er niet in toe dat hun zoon of dochter ging samenwonen met Goofy en verjaagde de kat.

Goofy kan nu alleen nog maar wachten tot het jong is uitgevlogen.

Foto