"We rijden op een file in" Onder die titel hebben een stel Russische jongens een nogal schokkende video op het internet gezet.
In het filmpje is te zien hoe de 'avonturiers' met 200 kilometer per uur over één van de Moskouse wegen scheuren waar officieel 60 per uur mag worden gereden. Met een aantal scherpe manoeuvres snijden ze zich door het drukke verkeer, links en rechts inhalend. De adrenaline en testosteron gieren door de wagen.
Het gaat lang goed maar als de jongens op hoge snelheid een tunnel inschieten zie je het al aankomen. Aan het eind van de tunnel staat het begin van een lange file. Door het verschil tussen het donkere tunnellicht en het daglicht ziet de bestuurder het allemaal veel te laat.
Tientallen auto's geraakt
Hij heeft nog wel de tegenwoordigheid van geest in ieder geval een pad tussen de linker en rechter rij te zoeken maar kan niet voorkomen dat hij met tientallen auto's botst.
Merkwaardig genoeg vallen er geen doden en raakt er niemand echt zwaar gewond. Maar de shock is er bij de andere automobilisten niet minder om. In een tweede filmpje (klik hiervoor op de bron onder het artikel) dat de jongens op YouTube hebben gezet galmen de vloeken door de tunnel. De verkeerspolitie van Moskou zoekt nog uit wat ze met de zaak zal doen. Zeker is wel dat de jongens in ieder geval niet voldoende verzekerd zijn om alle schade te vergoeden. Filmpje