De onderstaande advertentie heeft in Moskou op één dag meer dan 500 ongelukken veroorzaakt. Er reden dertig vrachtwagens rond in de Russische hoofdstad, die allemaal aan de zijkant waren voorzien van twee grote, bedekte borsten. Op de groene balk staat de tekst: "Zij hebben aantrekkingskracht."

De politie vond het maar niets, die grote borsten op de openbare weg. Nadat de meldingen binnen bleven stromen en de ongelukken zich opstapelden, was het genoeg. De borstentrucks werden van de weg gehaald.

De 35-jarige Ildar Yurley was één van de slachtoffers. Hij was onderweg naar een werkbespreking, reed langs één van de vrachtwagens en werd toen van achter geschept door een auto. "De chauffeur vertelde me na het ongeluk dat hij nogal was afgeleid door de campagne."

Sarafan Advertising Agency was verantwoordelijk voor de catastrofale borsteninvasie in Rusland. "We willen een nieuwe advertentievorm introduceren en bedrijven motiveren om advertenties te plaatsen aan de zijkant van een vrachtwagen", vertelt een woordvoerder. "Dit was onze manier om de aandacht te trekken."

Die opzet lijkt geslaagd. Het marketingbureau baalt wel van de vele ongelukken. "De automobilisten die niet de volledige schade uitgekeerd krijgen van de verzekering, zullen wij compenseren."
Foto