Een 41-jarige Chinese vrouw staat terecht voor het doden van een man door hem keihard in zijn ballen te knijpen. De vrouw kan de doodstraf krijgen.
De vrouw uit Haikou Stad zette vorig jaar haar scooter voor de winkel van het 41-jarige slachtoffer. Ze wilde haar zoon van school halen, die tegenover de winkel ligt.
De man vroeg haar de scooter ergens anders te parkeren. Dat had hij niet moeten doen. Er ontstond een ruzie, waarbij het al snel de verkeerde kant op ging. De vrouw haalde zelfs haar man en broer erbij.
Uiteindelijk greep de vrouw de man bij zijn ballen en kneep er heel hard in. "Ik knijp je dood, je zult nooit meer kinderen krijgen", riep de vrouw volgens getuigen. De man raakte in een shock en overleed later.
De rechter moet nu bepalen of het knijpen van de vrouw de directe aanleiding is geweest voor de dood van de man. En hoe zwaar hij de bedreiging van de vrouw laat meewegen. Een uroloog zegt tegen website Gizmodo dat het zeer wel mogelijk is dat de man is doodgeknepen.
"Ja, de testikels zijn extreem gevoelig en er komt heel veel adrenaline vrij als er met veel geweld kracht op wordt uitgeoefend." Door de adrenalinetoevoer zou de man een hartaanval kunnen hebben gekregen.