Een 39-jarige Engelsman die zonder penis is geboren, krijgt nu alsnog een geslachtsdeel. Artsen gaan met huid, spieren en zenuwen uit zijn eigen arm een penis creŽren.
'Ik had nooit gedacht dat deze dag zou komen en ik kan nog steeds niet geloven dat het voor mij straks mogelijk is dat ik een volledig functionerende penis heb', vertelt Andrew Wardle uit Stalybridge aan The Sun. Wardle werd geboren met een ectopische blaas, dit houdt in dat zijn blaas aan de buitenkant van zijn lichaam zit. Bij ťťn op de twintig miljoen mannen komt dit voor. Na vijftien operaties is de Brit weer in staat om te urineren.
Omdat hij als kind veel naar het ziekenhuis moest, werd hij veel gepest. Zijn aandoening heeft hij geheim weten te houden voor zijn vrienden en klasgenoten. Wardle kreeg zijn eerste vriendin op zijn zeventiende en hij vertelde haar wel dat hij geen penis had. Ze toonde begrip en ook het onderhouden van een seksuele relatie zorgde niet voor problemen. Maar na vier jaar liep de relatie alsnog spaak. Op zijn 21ste begon hij drugs te gebruiken om zo proberen om te gaan met het missen van zijn geslachtsdeel.
Later kreeg Andrew last van angsten en heeft hij zelfs zelfmoord overwogen. Mede dankzij de inzet van zijn zus, heeft hij besloten om hulp te zoeken. Komende zomer zal hij drie operaties ondergaan. Tijdens de eerste operatie die twaalf uur duurt wordt met huid, spieren en zenuwen uit zijn arm een penis gecreŽerd. Tijdens de operaties erna zal de penis verbonden worden met de urinebuis en zijn testikels, zodat ejaculatie mogelijk is. Hierna hoopt Andrew weer door het leven te gaan als 'een normale man' en seks te kunnen hebben. Ook wil hij graag een gezin stichten.