. Ben benieuwd wat Antior hier op te zeggen heeft 



.

. 
In de oude serie Cosmos van Dr. Carl Sagan wordt al duidelijk gemaakt dat reizen met de snelheid van het licht waarschijnlijk nooit haalbaar zal zijn. Goede SF hoeft helemaal niet bol te staan van allerlei onwaarschijnlijke robots, gadgets en technieken. Goede SF is de soort SF die zo dicht tegen het heden aanligt dat het bij wijze van spreken volgend jaar zou kunnen gebeuren. Veel goede SF-schrijvers hebben een gedegen wetenschappelijke achtergrond en zijn op hun gebied zeker geen fantasten, dan zouden ze Fantasy schrijven
Arthur C. Clarke, Isaac Asimov en Robert A. Heinlein waren de drie grote SF schrijvers van weleer. Van deze drie had enkel Heinlein geen wetenschappelijke opleiding gehad. Zo eerder geschreven hier zijn vele dingen die we nu als gewoon ervaren ooit bedacht door SF-schrijvers. Apart wil ik hier Jules Verne noemen. Deze man was van huis uit geen wetenschapper maar heeft ongelooflijk veel "voorspellingen" gedaan die later werkelijkheid zijn geworden. Een quote "Zijn gave om deze voorspellingen te doen berustte echter niet alleen op fantasie. Hij was zeer intelligent, was zeer goed op de hoogte van de technische ontwikkelingen van zijn tijd, deed degelijk onderzoek en paste wetenschappelijke logica toe."
. Ik dacht zelf ook nog even aan Jules Verne en aan de omschrijving van het woord fantasie. Want als een fantasie ontwikkeld is aan de hand van wetenschappelijke feiten en daar ook nergens mee botst (zoals bij Verne) is het dan eigenlijk nog wel een fantasie? Of meer een wetenschappelijke theorie of stelling die later nog best eens bewaarheid kan worden
?
Tanith Lee. Ursula Le Guin en velen meer hebben een vaste plek in mijn E-book collectie!
?
. Tot zover mijn thai experience.


. Tot zover mijn thai experience.
?
. Emmo bedankt, maar dit is niks voor mij hoor. Ik eet alles rechtstreeks uit blik of zak en verwarm alleen iets als het in de magnetron kan of als het eieren zijn
. Dat met die bamboe wordt echt niks.
, maar als ik naar de chinees ga ga ik het in een apart bakje erbij vragen. Zodat ik het goed kan proeven in klaargemaakte vorm en ook daadwerkelijk kan onderscheiden. Want eerlijk gezegd is chinees eten voor mij altijd een verzameling van totaal onbekende slierten, troepjes en groentes (op het vlees na) en heb ik nooit enig idee wat wat is.
.
Maar gezien je reistijden naar en van je werk kom je hoe dan ook af en toe in de beschaafde wereld terecht. Anyway, zomaar de bamboe apart proeven doet geen recht aan de bamboe, het wordt normaliter in combinatie gegeten, nooit als hoofdgroente zal ik maar zeggen. Maar weet je wat, vraag of ze het in een magnetronzakje kunnen doen voor je, wel zo vertrouwd denk ik



.
. 