Zacht gegaarde konijnenrugfilet met katenspek en pesto-aardappeltjes. Klinkt heerlijk, maar vind je dat ook nog als je weet dat het uit de vaatwasser komt? Chef-kok René Klein in Doetinchem ontwikkelde een opwarmmaaltijd voor in de afwasmachine. De maaltijden worden in plastic zakjes in de vaatwasser geschoven.
De chef-kok van restaurant Ruimzicht testte zijn maaltijden drie dagen lang, voordat hij ze durfde te serveren. "Het probleem met een vaatwasser is dat de temperatuur tijdens het wasprogramma steeds varieert. Je moet dus ingrediënten gebruiken die snel koken", vertelde hij aan de site besteproduct.nl.
Naast de konijnenrugfilet bestaat het driegangenmenu uit scholfilet met limoen en een crème brulée met gepocheerde appeltjes. Bekijk hieronder hoe je de maaltijd klaarmaakt: Klein geeft aan het Algemeen Dagblad toe dat hij wel een beetje moest smokkelen om een smakelijke maaltijd te krijgen: "De aardappeltjes heb ik voorgegaard, anders lukte het niet." Het maken van eten in een afwasmachine was al eens eerder gedaan, maar niet door een chef-kok.
Foto, Filmpje