De actieve IJslandse vulkaan Fimmvörduhals die al weken nieuwsgierigen lokt vanuit de hele wereld, is nu ook het decor geworden van een uniek restaurant. De befaamde kok Fridgeir Eiriksson gebruikt de hete lava als oven om de heerlijkste gerechten klaar te maken. De setting waarin gegeten kan worden, is onvergetelijk. Het is de eerste maal dat iemand het gepresteerd heeft om te koken aan de voet van een krater. Twee klanten van het gerenommeerde restaurant van het Holt hotel in Reykjavik hebben alvast 735 euro betaald om het diner van hun leven mee te maken. Een helikopter brengt de gasten naar de speciale locatie en de rode loper is uitgerold. Er wordt duidelijk niets aan het toeval overgelaten in het 'kraterrestaurant'. De chef-kok tovert samen met drie collega's een exquis menu op tafel waarin kreeft en zeeduivel een hoofdrol spelen. "Mijn filisofie is dat eigenlijk niets onmogelijk is. Ik ben bereid om alles eens te proberen", verklaart chef-kok Fridgeir Eiriksson zich nader. Zoveel is duidelijk!


" target="_blank">Foto