De homoseksuele zoon van een Amerikaans zakenman moet trouwen met de moeder van zijn kind om in aanmerking te komen voor zijn deel van de erfenis van ongeveer 145.000 euro, te verdelen onder drie kinderen.
Zakenman Frank Mandelbaum stierf in 2007 op 73-jarige leeftijd en liet daarbij 145.000 euro na voor zijn drie kleinkinderen. Op zijn sterfbed eiste hij dat zijn zoon zou trouwen met de moeder van zijn kind. De zakenman schreef in zijn testament dat een eventueel kind van zijn zoon Robert niets zou krijgen als Robert niet binnen de zes maanden na de geboorte van het kind zou trouwen met de moeder.
Robert Mandelbauw trouwde zestien maanden na de geboorte van zijn zoontje, niet met de moeder van het kind maar wel met zijn vriend Jonathan. De baby werd geboren met behulp van een draagmoeder. Robert die rechter is in Manhattan (New York) vecht nu voor een wijziging van het testament van zijn vader. Zijn argument: de enige moeder die zijn twee jaar oude zoon kent is zijn partner Jonathan. Bovendien is volgens Robert, die al zijn hele leven openlijk homo is, de eis van zijn vader discriminerend en verplicht die hem om een schijnhuwelijk aan te gaan, wat verboden is.