Dwergen in Hollywood komen in de opstand tegen de film 'Sneeuwwitje en de jager'. De producenten hebben acteurs met een gewone lengte gecast voor de rollen van de Zeven Dwergen. Een theatergezelschap van dwergen plant nu een protestmars, meldt de Amerikaanse website TMZ.
De 1,25 meter lange Matt McCarthy leidt het protest. Hij is een van de spelers van het theatergezelschap Beacher’s Madhouse, waarin meer dan 20 kleine mensen spelen.
Net als de Amerikaanse Vereniging van Kleine mensen is hij boos omdat er in de film acteurs met een normale lengte de rollen van de Zeven Dwergen spelen. De spelers worden digitaal verkleind of hun gezichten worden op de lichamen van kleine mensen geplakt.
McCarthy heeft een brief geschreven aan de voorzitter van filmmaatschappij Universal. Daarin schrijft hij te reageren op de onrechtvaardigheid door een protestmars met honderd dwergen te organiseren naar het kantoor van de filmstudio.
'Blanke acteur als Afro-Amerikaan'
McCarthy vergelijkt het casten van gewone acteurs met het casten van een blanke acteur om de rol van een Afro-Amerikaan te spelen en dan digitaal de kleur van zijn huid te veranderen. Vooralsnog is er nog geen datum voor het protest.