Disney heeft in een verklaring aan The Hollywood Reporter gereageerd op de felle kritiek van acteur Peter Dinklage op de nog te verschijnen live-action remake van de film Sneeuwwitje en de zeven dwergen. Dinklage zei in de WTF-podcast van komiek Marc Maron dat hij het verhaal verdomde ouderwets’ vindt.

Dinklage, onder meer bekend door zijn rol als Tyrion Lannister in de HBO-serie Game of Thrones, lijdt zelf aan dwerggroei en vindt dat het verhaal niet meer van deze tijd is. “Ik was een beetje verrast toen ze met trots vertelden een ​​latina-actrice als Sneeuwwitje te casten. Je vertelt nog steeds het verhaal van Sneeuwwitje en de zeven dwergen”, zei de acteur, die niet bij het project betrokken is. “Je bent op een bepaalde manier vooruitstrevend, maar je maakt nog steeds dat verdomde ouderwetse verhaal over zeven dwergen die samen in een grot leven. Wat ben je verdomme aan het doen man?”

Disney neemt de kritiek ter harte. “Om te voorkomen dat de stereotypen uit de originele animatiefilm worden versterkt, gaan we met deze zeven personages anders om en hebben we overleg gehad met mensen met dwerggroei”, laat het bedrijf weten.

De opnames van de Disney-remake, gebaseerd op de originele animatiefilm uit 1937, zullen deze zomer in het Verenigd Koninkrijk beginnen.