Gaspard Ulliel, die de rol van Hannibal Lecter speelt in het vervolg op Silence of the Lambs en Hannibal, heeft voor zijn rol geoefend op echte lijken.
"Ik woonde een lijkschouwing bij, dat was een ongelofelijke ervaring! Het was wel vreemd om al die dode lichamen te zien en dat vieze mengsel van formaldehyde en gammel vlees te ruiken", aldus de 22-jarige de Franse acteur in een interview dat de Duitse krant Bild am Sonntag. "Maar ik vergat de geur want ik raakte gefascineerd door de inwendige organen te zien en aan te raken."
Ulliel stapt in de voetsporen van Anthony Hopkins, die in Silence of the Lambs (1991), Hannibal (2001) en Red Dragon (2002) de psychopathische, kannibalistische psychiater en seriemoordenaar dr. Hannibal Lecter speelde. In de Frans-Brits-Amerikaanse thriller Hannibal Rising komt de kijker te weten waarom Hannibal Lecter zo'n enge man is geworden: Hij heeft een moeilijke jeugd gehad. De wortels voor zijn kannibalisme liggen in belevenissen van de kleine Hannibal tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hannibal Rising komt in februari in de bioscoop.