Foto,
video.
Ze wonen in Georgia, Verenigde Staten en de grootste is bijna één meter twintig en ze wonen niet in een dwergenhuisje.
Amber en Trent lijden beiden aan achondroplasie. Toen ze elkaar leerden kennen klikte het meteen: zij zouden samen kindjes maken, die net als hun aan dwerggroei lijden. Liefst hadden ze er vijf: dan konden ze zichzelf ‘de echte zeven dwergen noemen’.
Nadat Amber voor de tweede keer beviel van een kleine spruit, werd het echter duidelijk dat een derde zwangerschap haar wel eens fataal zou kunnen worden. Het koppel vond er niets beter op dan nog drie dwergkindjes te adopteren, wat hen de bijnaam ‘Brad en Angelina der dwergen’ opleverde.
De Amerikaanse zender ABC maakte een reportage over het wonderbaarlijke gezin. Zo komen we onder andere te weten dat zij niet in een dwergenhuisje wonen. Om de afwas te doen, gaan ze bijvoorbeeld op krukjes staan. Om het licht in huis aan en uit te doen maakt men dan weer gebruik van stokjes om de schakelaars te kunnen bereiken. De reden? Ze willen dat hun kinderen voorbereid worden op een wereld die eigenlijk niet voor hen gemaakt is. Hopelijk leven ze nog lang en gelukkig.