De 44-jarige zonnebankverslaafde Patricia Krentcil staat voor de rechter, omdat haar zesjarige dochter flink verbrand raakte tijdens een zonnebankkuur.
Een schoolarts vond volgens RTL Nieuws een brandwond op de arm van het meisje. Toen de verpleegkundige vroeg hoe ze daaraan was gekomen, antwoordde het meisje: "Ik ben naar de zonnebank geweest met mijn moeder." De school heeft toen de politie gebeld. In New Jersey mogen kinderen onder de 14 niet in een zonnebankcentrum komen. Tieners tussen de 14 en 17 jaar oud moeten toestemming hebben van de ouders.
De zonnebankverslaafde moeder zegt onschuldig te zijn: "Mijn dochter is verbrand tijdens het buitenspelen op een zonnige dag."
Krentcil gaat al haar hele leven naar het zonnebankcentrum en ligt ongeveer twintig dagen per maand onder de zonnebank. Toch twijfelt Anthony Ruccatano, de eigenaar van zonnestudio City Tropics, of de kleur van zijn klant alleen van de zonnebank komt. "Ik denk dat ze ook een zelfbruiningscrème opsmeert."
Hoe dan ook neemt de Amerikaanse haar dochter vaak mee naar de zonnestudio. "Maar ze gaat nooit onder de zonnebank. Ik ben niet gek", zei ze tegen de Amerikaanse televisiezender CBS. En dat is te hopen ook... Foto