Bij sommige overvallers vragen wij ons wel eens af waar het verstand zit. Een man die in Utrecht een wijnwinkel wil beroven, slaat alles. Ondanks de bordjes 'no cash' en 'alleen pinnen', loopt hij gewapend de winkel binnen en eist contant geld.
Op vrijdagavond 13 januari, rond tien over vijf, loopt een man wijnwinkel Grapedistrict aan de Burgemeester Reigerstraat binnen. Hij komt heel rustig over en vraagt over de winkel ook rosé heeft. Als de verkoopster dat bevestigt, eist de man ineens geld.
Om zijn vraag kracht bij te zetten, legt hij een pistool op de balie. De medewerkster weet gelijk dat het om een overval gaat. Omdat alle betalingen in de winkel via de pin gaan, zegt ze dat ze geen geld heeft. Ze laat hem het bordje zien waarop te lezen is dat er niet contant kan worden betaald in de wijnwinkel.
In oktober besloten de eigenaren om alleen nog pinbetalingen te accepteren als preventieve maatregel tegen overvallen. Ondanks deze uitleg, dringt de overvaller aan. Hij wil de kassalade zien. Pas als hij ziet dat deze inderdaad leeg is, verlaat hij de winkel zonder buit.
Helaas zijn de bewakingsbeelden niet heel erg duidelijk. De overvaller is hooguit twintig seconden in de winkel. De overval zelf vindt net buiten beeld plaats. Vervolgens verlaat de man de winkel weer. Buiten gaat hij er vermoedelijk op een zwarte opoefiets vandoor. Er is wel een uitgebreid signalement van de dader:
-Blanke man,
-30-40 jaar,
-Donkerblond haar met slag,
-Lichtblauwe ogen,
-Ongeveer 1.70 m,
-Stevig postuur,
-Donkere kleding,
-Donkere sjaal voor zijn mond,
-Wollen mutsje,
Herkent u de dader of heeft u andere informatie over de overval, aarzel dan niet en bel de tiplijn 0800-6070, of anoniem 0800-7000. Foto