Snackbar Orion in Amsterdam-Noord werd dit weekend voor de tweede keer overvallen. En de dadertjes waren dit keer wel erg jong: een 12-jarig mannetje is in de kraag gevat. De eigenaar van de snackbar heeft de beelden van een bewakingscamera vrijgegeven.

Op de beelden is te zien dat een paar jongens zich op de kassa storten. Een van hen heeft een groot mes bij zich. Ze maken zo'n 150 euro buit.

Na de overval wordt één van de jongens door omstanders vastgehouden en overgedragen aan de politie. Hassan, die in de elektronicazaak naast de snackbar werkt, hoort volgens Het Parool hoe de eigenaresse van de snackbar alarm sloeg. Hij rent achter de vluchtende jongens aan en vat een van hen in de kraag. Dat overvallertje is vorige maand 12 geworden.

Het echtpaar dat de zaak runt, is er klaar mee. Na een eerdere overval in 2010 en een inbraak in hun huis begin dit jaar, willen ze met de snackbar stoppen. "Voor mijn eigen veiligheid, het is best angstig hoor', zegt de 66-jarige Willie Heo tegen Het Parool. De bloemetjes die hij van klanten krijgt noemt hij hartverwarmend, maar 'toch stop ik ermee. Ik ben 66 en mag met pensioen'.
Filmpje