Eind november komt een schokkende documentaire uit over wijlen Vertus Hardiman, een Amerikaan die na een mislukt experiment van de overheid tachtig jaar lang moest leven met een gat in zijn hoofd.
Op zijn vijfde nam Hardiman, samen met negen andere zwarte kinderen uit dezelfde school, deel aan een "test voor een remedie die hoofdhuidschimmel moest tegengaan", althans dat was wat de ouders moesten geloven.
In werkelijkheid werden de jonge kindjes in een ziekenhuis in de Amerikaanse staat Indiana gebruikt voor een experiment met radioactieve straling. Ze moesten allen een soort hoed op die die straling produceerde, maar een verpleegster moet bij Hardiman een fout gemaakt hebben en de gevolgen waren niet te overzien: hij moest de rest van zijn leven verder met een gat in z'n hoofd, dat hij altijd verborg onder een pruik en muts.
De niet-haatdragende Amerikaan onthulde zijn geheim pas aan het einde van zijn leven, hij overleed in 2007. Binnenkort zal de controversiële documentaire te bekijken zijn, maar wij geven jullie alvast de trailer mee. Let op: sommige beelden kunnen redelijk choquerend zijn.