Arbeiders die een houten pad aan het bouwen/aanleggen zijn langs een extreem steile bergwand doen laatdunkend over wat misschien wel de gevaarlijkste klus ter wereld kan zijn.
Elke dag werken ze aan de hachelijke klus, duizenden meters boven de grond en zijn zich constant bewust dat de kleinste misstap hun laatste vergissing zou kunnen zijn.
Het houten pad langs de berg Shifou in de provincie Hunan zal bijna drie en een halve kilometer lang zijn als het klaar is, de langste van zijn soort in China.
Het smalle houten looppad wordt gedragen door houten steunen die rusten in gaten die de arbeiders eerst in de rotswand moeten boren.
De padenbouwers groeiden voor het merendeel op in de bergen van de provincie Jiangxi en zeggen dat dit werk hen gewoon goed ligt.
Yu Ji (48 ) zegt dat hij al ruim tien jaar in dit soort werk zit, 'Jonge mensen willen dit werk niet want het betekent dat je lang achtereen diep in de bergen ingaat, maandenlang, soms wel jaren. Maar voor mij voelt het net als elke andere klus, het is niet zo gevaarlijk als mensen wel denken, je zorgt gewoon dat je goed 'aangelijnd' blijft en dan is alles prima.'
Foto