Een Nederlandse gevangene in de Peruaanse hoofdstad Lima heeft zijn vriendin vermoord toen die hem in zijn cel bezocht. Dat melden Peruaanse media maandag. Het gaat om Jackson Sanford Staling Conket, wiens exacte herkomst niet bekend is gemaakt, maar die een Nederlands paspoort heeft. De man is veroordeeld voor drugshandel en zit vast in de gevangenis San Pedro in Lima.
Het gevangenispersoneel bespeurde een rare lucht in Stalings cel en ondervroeg hem daarover. Daarop bekende hij dat hij zijn 22-jarige vriendin, de Peruaanse Leslie Dayana Paredes Silva, in augustus had gewurgd na een heftige discussie en haar vervolgens had begraven in zijn cel.
Media in Peru verbazen zich erover dat gevangenismedewerkers nooit hebben ontdekt dat Paredes wel de gevangenis is binnengegaan maar deze nooit heeft verlaten. Alle bezoek aan Peruaanse gevangenissen wordt geregistreerd. Ook is er ontsteltenis over het feit dat Staling zijn vriendin onder een laag cement heeft kunnen begraven. Hoe is hij aan dat cement gekomen, vraagt men zich af.
Een aantal gevangenismedewerkers is al geschorst, melden de media. De politie is een onderzoek begonnen naar de omstandigheden rond de moord.