Juliet Breitman was net oud genoeg om naar school te gaan, maar een rechter in New York oordeelde vrijdag dat het meisje van vier volwassen genoeg was om aangeklaagd te worden.
Juliet reed in april 2009 samen met een vriend op haar fietsje in Manhattan toen ze een bejaarde vrouw omver reed. De twee kinderen waren op dat moment een wedstrijd aan het houden. Juliet raakte daarbij de 87-jarige Claire Menagh. Menagh viel, brak haar heup en overleed drie maanden later.
De nabestaanden stellen het inmiddels 6-jarige meisje aansprakelijk, maar de advocaat, die door haar ouders is ingehuurd, wil daar niets van weten. Volgens de advocaat was Juliet veel te jong. Hij verwees naar onderzoeken die aangeven dat bij kinderen onder de vier jaar het brein nog niet afdoende is ontwikkeld om hen aan te klagen wegens nalatigheid. Maar Juliet was op dat moment de vier jaar al gepasseerd en dus vond de rechter dat ze aansprakelijk kan worden gesteld.
Rechter Paul Wooten zei ook dat Juliets advocaat geen bewijs heeft dat het meisje niet intelligent genoeg was op die leeftijd. Hij is van mening dat iedere 4-jarige snapt dat het inrijden op een oude vrouw gevaarlijk is.