Sharlene Simon (42) reed 90 kilometer per uur toen ze ‘s nachts met haar SUV drie fietsende tieners van achteren aanreed. Jake Roberts (16) kwam er met lichte verwondingen vanaf. Richard McLean (16) hield er onder meer een gebroken bekken aan over. Brandon Majewski (17) overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Simon, zelf moeder van drie, slaapt niet meer goed sinds het incident. Daarom heeft ze nu een schadeclaim ingediend. Tegen de gemeente Simcoe (vlakbij Toronto). Tegen de twee jongens die het overleefd hebben, tegen de jongen die het niet overleefde tegen de ouders van de jongen die niet overleefde en tegen zijn broer, die inmiddels zelf ook gestorven is na een overdosis antidepressiva in combinatie met alcohol.
In totaal wil Simon 1,35 miljoen dollar zien. Volgens haar claim heeft de gemeente de weg niet goed onderhouden. De jongens zouden “verkeerd gebruik gemaakt hebben van hun rem”. “Ze waren incompetente fietsers.” Ook zouden ze niet zichtbaar zijn geweest.

De advocaat van de ouders zegt in shock te zijn door de claim. In zijn loopbaan heeft hij nog nooit gehoord dat ouders van een doodgereden kind aangeklaagd worden door de bestuurder. In een tegenclaim haalt hij aan dat Simon toegeeft dat ze tien kilometer per uur te hard reed. Daarnaast theoriseert hij dat Simon aan het bellen was, en onder invloed van alcohol.
Er is die avond geen blaastest afgenomen bij Simon. In het politierapport staat dat agenten dat niet nodig vonden. Ze is later door haar man, die zelf agent is en achter haar reed ten tijde van het ongeval, naar huis gebracht.